Ne yapılmalı, nasıl yapılmalı?

Türkiye'de tek parti iktidarı döneminde, bugün ne TBMM, ne Sayıştay, ne de Yargı tarafından doğru-dürüst denetlenemeyen-soruşturulamayan ciddi ve büyük yolsuzluk ve haksız zenginleşme iddiaları kamuoyunda...

Türkiye'de tek parti iktidarı döneminde, bugün ne TBMM, ne Sayıştay, ne de Yargı tarafından doğru-dürüst denetlenemeyen-soruşturulamayan ciddi ve büyük yolsuzluk ve haksız zenginleşme iddiaları kamuoyunda endişeyle takip ediliyor.

Bu iddiaların üzerine -hukuk içinde- kararlılıkla gidilebilmesinin en önemli yolu, öncelikle bir idari soruşturma ve araştırma biriminin kurulmasıdır. Bununla birlikte, bu yolsuzluk-rüşvet-haksız kazanç ve servet sağlama gibi suçları içeren iddiaların, ihtisas sahibi mahkemeler tarafından yargılanabilmesidir.

Bunun için, ilk genel seçimlerden sonra Türkiye'de süratle "Yolsuzluk Mahkemeleri" kurulmalıdır. Bakınız dost ve kardeş ülke Pakistan'da, Başbakan Navaz Şerif ve onun dünürü olan Maliye Bakanı Muhammet İshak Dar'ın görevden alınması ve ömür boyu siyasetten yasaklanmaları kararının ardından, "Yolsuzluk Mahkemesinde" yargılanmalarına karar verildi.

Pakistan Anayasa Mahkemesi, bu kararını adı geçenlerin off-shore (deniz aşırı) şirketler yoluyla, kaynağı belirsiz paralarla değerli menkul ve gayrimenkuller edindiklerinin ortaya çıkması üzerine verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar