Ne ABD ne AB yüksek faizin şampiyonu Türkiye!

AKP’nin ‘Reisi’ ne zamandır esip gürlüyor. Peki, ısrarla ne diyor? “Faizler tez elden indirile” diyor özetle. Ama bu faiz lobisi yok mu, ne Reis dinliyor, ne de emir. Bildiklerini okuyorlar. Yok, Türkiye’de istikrarsızlık...

AKP’nin ‘Reisi’ ne zamandır esip gürlüyor. Peki, ısrarla ne diyor? “Faizler tez elden indirile” diyor özetle. Ama bu faiz lobisi yok mu, ne Reis dinliyor, ne de emir. Bildiklerini okuyorlar. Yok, Türkiye’de istikrarsızlık varmış, hukuk devletinden uzaklaşıyormuş, ağır borç yükü ve çift haneli enflasyon risk oluşturuyormuş, yüksek işsizlik ve siyasi kutuplaşmalar da sosyal riskler taşıyormuş, doğrudan yabancı sermaye yatırım iklimi bozuk diye gelmiyormuş, terör ve güvenlik endişeleri nedeniyle turistler de gelmek istemiyormuş. Buna benzer bir sürü laf. Ama iş yüksek faize gelince hepsinin iştahı açılıyormuş.
     Bankalarda bugün mevduat faizlerinin yüzde 15’leri, kredi faizlerinin ise, yüzde 20’leri aşması için, yetmez ama evet diyorlarmış falan filan.
     Reis ne emrediyor, faiz lobisi ne yapıyor pes vallahi. Bunlarda ne saygı ne korku kalmış billahi. Ne yaptılar ettiler, Türkiye’yi dünyada en yüksek faiz veren bu suretle sadece sıcak para için cennet olan bir ekonomi haline getirdiler yine.
     Ancak, bakmayın siz iktidar ve yandaşlarının “ülkeye yabancı para geliyor, oh ne güzel oluyor” diye sevindiklerine. Gelen para faize savaş açan Reisin ülkesine dünyanın en yüksek faizini ödediği için geliyor. Kaşına gözüne gelmiyor yani.
     Şaka bir yana Türkiye, emir-komuta ile faizleri indirmeye çalışırken, bugün itibarıyla dünyanın önde gelen gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomileri arasında en yüksek faizi veren ve ödeyen ülke durumuna sürüklendi yine ve maalesef.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar