Müsamereyi bırakın şunlara cevap verin!

Meclisteki grup toplantılarında yapılan konuşmalar, giderek daha fazla kaba-kutuplaştırıcı-argo ve seviyesiz bir üslupla yapılıyor maalesef. Maçlardaki amigolar gibi haykıran, slogan atan partizan tipler, liderlerin bu tarz...

Meclisteki grup toplantılarında yapılan konuşmalar, giderek daha fazla kaba-kutuplaştırıcı-argo ve seviyesiz bir üslupla yapılıyor maalesef.
Maçlardaki amigolar gibi haykıran, slogan atan partizan tipler, liderlerin bu tarz hamaset ve husumet dolu konuşmalarını olur-olmaz alkışlayıp, kendi kendilerini tatmin ediyorlar bir manada.
Özellikle iktidar ve yandaş muhalefet partisinin grup konuşmalarında, ilkokul müsamerelerinde yapılagelen türden birtakım şiirler, atasözleri vs okunup, hamasi nutuklar atılıyor.
Ülkenin gerçek sorunları, çözüm önerileri, iç ve dış gelişmeler belirli bir akıl ve bilgi süzgecinden geçirilerek, sağlıklı analiz ve saptamalar yapılması ise hak getire maalesef.
Bu tür, ilkokul müsamere şiiri okuyanları dinleyenlerin çoğunluğunun ise eğitim ve kültür düzeylerinin de ortaokul terkten fazlaca bir seviyede olmadığını tahmin ediyorum. Çünkü bu basmakalıp, hamaset ve husumet edebiyatını, fanatik bir amigo gibi alkışlayıp-tezahürat yapmak için ancak böyle bir bilinç ve eğitim düzeyinde olmak gerekir.
Bu alkışçılardan, hiç birisinin aklına bu liderlere aşağıdaki çelişkileri hatırlatmak ve sorgulamak da gelmiyor bu nedenle herhalde;
Örneğin;
1- YPG/PYD’ye silah ve mühimmatların İncirlik’teki ABD üssünden kalkan uçaklar tarafından götürüldüğü iddialarına karşın niye hala İncirlik’e karşı bir adım atılmıyor, atılamıyor?
2- Eş başkanlarından -il başkanlarına oradan Belediye Başkanlarına kadar A’dan Z’ye PKK/PYD terör örgütleriyle organik bağı olduğu aşikâr olan, demokrasi ve Cumhuriyet düşmanı HDP gibi sözde bir partiye neden hala milyonlarca TL hazine yardımı yapılmaya devam ediliyor?
3- Yerli ve milliy...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar