Medyada kartele değil, marketlere soruşturma!

Türkiye’de yargıdan-bürokrasiye, yasa, hukuk ve vicdana uygun davranan, partizanlığa bulaşmayan, objektif ve kamu yararına icraatlar yapan neredeyse hiçbir kurum ve kuruluş kalmayacak bu gidişle. Neredeyse her ay, ülkeye...

Türkiye’de yargıdan-bürokrasiye, yasa, hukuk ve vicdana uygun davranan, partizanlığa bulaşmayan, objektif ve kamu yararına icraatlar yapan neredeyse hiçbir kurum ve kuruluş kalmayacak bu gidişle.
Neredeyse her ay, ülkeye kaynağı ve sahibi meçhul milyarlarca dolar girip çıkıyor, ilgili kurumlardan tek ciddi bir araştırma-soruşturma yok.
Medyada, Basın Yayın Yüksekokullarında bile örnek olay (case study) olarak okutulabilecek, kartelleşme ve tekelleşmeye yol açacak hisse ve mülkiyet devirleri ve satışları yapılıyor. Rekabet Kurumundan hiçbir ciddi adım ve önlem gelmiyor.
İşletme hakkı (özelleştirme yöntemlerinden birisidir) devri ile Tank Palet Fabrikası yani Stratejik Savunma Sanayimiz de Katarlılarla ortak olarak yandaş firmalara, değer tespiti, ihale ilanı ve katılım rekabeti sağlanmadan devrediliyor, kimseden ses seda çıkmıyor.
Kamusal Sermayeli bankalar, mevduat maliyetlerinin altında “zararına” tüketici kredisi ve konut kredilerini tam da seçim zamanı dağıtıyorlar. Orta yerde “görev zararı” kararnamesi dahi yokken bunu nasıl yapıyorsunuz, rekabet hukukuna uygun mu diye soran ve merak eden de yok.
Bürokrasi, Anayasa, yasalar ve teamüllere uygun davranmıyor. Objektif, şeffaf ve tarafsız davranmıyor birçok hususta.
Sanki iktidar hiç değişmeyecek,
Sanki hiç denetim yapılmayacak, sanki hiç hesap verilmeyecek zannediyorlar herhalde.
Siyasetin sandıkta, bürokrasinin ise yargıda hesap verebileceğini akıllarına bile getirmiyorlar anlaşılan.
İşte şimdi de, T. Erdoğan’ın ve Damat Bakan’ın seçim konuşmalarındaki iddialarını adeta emir kabul ederek, 23 market zincirine soruşturma açmaya yönelmiş vaziyetteler.
Hâlbuki binlerce şubeleri vasıtasıyla, aralarında kıran-kırana bir rekabetin olduğu bell...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar