Kamer Genç’e saygı...

Kamer Genç, 3 yıl önce 22 Ocak 2016 tarihinde yaşamını yitirmiş ve 25 Ocak 2016 tarihinde ise, memleketi olan Tunceli Nazimiye’deki köyünde toprağa verilmişti. Vefatından kısa bir süre önce TBMM E....

Kamer Genç, 3 yıl önce 22 Ocak 2016 tarihinde yaşamını yitirmiş ve 25 Ocak 2016 tarihinde ise, memleketi olan Tunceli Nazimiye’deki köyünde toprağa verilmişti.
Vefatından kısa bir süre önce TBMM E. Başkanı Sn. Hüsamettin Cindoruk ile beraber, kendisini hastanede ziyarete gittik. Ona ne denli ihtiyacımız olduğunu ve ne kadar özlendiğini konuştuk. Sevenlerine, dostlarına bizim aracılığımızla selam ve sevgilerini gönderdiğini söyledi. Ayrıca, bizi duygulandıran ve gözlerimizi yaşartan son bir dileği olduğunu "... Tabutuna Türk Bayrağı örtülerek defnedilmek istediğini..." söyledi. Biz de bunu kamuoyuna duyurduk.
Çalışkan ve cesur bir Cumhuriyet evladı olan Kamer Genç’in hastalıkla mücadelesinde de ne denli dirençli ve dirayetli olduğuna tanıklık ettik.
O Kamer Genç ki, bölücülere ve yobazlara karşı, laik Cumhuriyetçi-Atatürkçü yılmaz bir hukuk savaşçısı olarak, milletin vicdanının sesi ve morali olmuştu. Kamer Genç Tuncelili idi.
Kamer Genç, çoğunluğu Alevi-Bektaşi inancına ve kültürüne sahip, vatanına, milletine bağlı ve Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkan Tunceli halkının da onuru ve sembolüydü. Kürtçülerin, Alevileri bölücü emellerine alet etmesinin önündeki en büyük engeldi.
Kendisiyle TBMM’de aynı partide (DYP) 2 dönem birlikte Milletvekilliği yapmanın onurunu taşıyorum.
Kendisine yapılan haksızlıklara, engellemelere, tutucu ve mezhepçilerin kalleşliklerine rağmen, güvendiği ve hizmet ettiği Tunceli halkı her defasında onu TBMM’ye gönderdi. SHP’den girdi kazandı, CHP’den girdi kazandı, DYP’den girdi kazandı, Bağımsız girdi yine kazandı, hiç yenilmedi. Müracaatı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar