Kabotaj Bayramı mahdumların umurunda mı?

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlandı.Ulaştırma E. Bakanı ve Başbakan Sn. B. Yıldırım’ın...

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlandı.

Ulaştırma E. Bakanı ve Başbakan Sn. B. Yıldırım’ın, denizcilikteki etkinlik ve itibarımızın yükseltileceğine ilişkin geçen ay yapmış olduğu konuşması şu şekildeydi; “... Türk bayraklı gemiler Baltık’tan, Kuzey Denizinden Batı Afrika’ya, Karadeniz’den Cebelitarık’a kadar denizcilerin 7 denizler diye tarif ettiği coğrafyada bayrağımızı dalgalandıracak ve denizcilerimizin itibarının yükselmesine çok büyük katkı sağlayacaktır...”

Gerçekten de güzel ve yerinde bir konuşma bu doğrusu.

Gelin görün ki, Sn. B. Yıldırım’ın bu veciz konuşmalarına ve nutuklarına mahdumların pek kulak astığı ise, söylenemez maalesef.

Mahdumlar babalarının söylediklerinin tersine, Malta ve Hollanda Antillerine kayıtlı-yabancı bandıralı çok sayıda tanker, kuru yük ve kargo gemileriyle dünyanın yükünü taşımayı tercih ediyorlar uluslararası denizlerde.

Ayrıca, söz konusu gemiler ne hikmetse, Türkiye’de değil off-shore şirketler üzerinden kayıt ve işlem görüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar