'Hedef 2023, öyleyse atış serbest!'

Bırakın 2023 yılına kadar iktidarda kalmayı, ilk genel ve yerel seçimleri kaybedeceklerini AKP iktidarının yöneticileri gayet iyi biliyorlar. Bu nedenle de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yani 2023 senesine ilişkin...

Bırakın 2023 yılına kadar iktidarda kalmayı, ilk genel ve yerel seçimleri kaybedeceklerini AKP iktidarının yöneticileri gayet iyi biliyorlar. Bu nedenle de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yani 2023 senesine ilişkin, hesapsız-kitapsız, afaki ekonomik ve sosyal hedefleri ısrarla ilan etmekte bir sakınca görmüyorlar. Yani "hedef 2023 öyleyse atış serbest" olarak özetlenebilecek bir tavır sergiliyorlar.

Nasıl olsa o tarihte iktidarda olamayacaklarını, dolayısıyla da, hesap vermeyeceklerini düşünüyorlar herhalde.

Son olarak 2 Ağustos 2017 tarihinde Milliyet gazetesinde eski Başbakan Yardımcısı, halen Kültür ve Turizm Bakanı aynı zamanda ekonomi profesörü de olan Sn. Numan Kurtulmuş'un bir söyleşisi yayınlandı.

Kurtulmuş, bu söyleşisinde "...süper lige çıkacağız, henüz dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri değiliz, önümüze büyük hedefler koymak zorundayız..." mealinde iddialı sözler söylüyor.

Kuşkusuz ki, ekonomi için yüksek ve büyük hedefler koymak yanlış birşey değildir. Hedefler, vizyon koyar, teşvik eder ve motivasyonu artırabilir. Ama ciddiyet ve gerçekçilikten uzak, dolayısıyla inandırıcı olmayan abartılı hedefler koymanın yanıltıcı ve şaşırtıcı sonuçları olur. Bu da, hedefleri ilan edenlerin yanı sıra ülkenin kredibilitesine de zarar verir. Yani, eğer "gökteki yıldızları" vaadederseniz ve buna erişelemeyeceği de aşikarsa, tabii ki çok zor duruma düşersiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar