HDP’ye 93 milyonu veriyorlar, konuşmasını protesto ediyorlar!

Yukarıdaki başlık bilinen yaygın deyişle "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" olarak da konulabilirdi belki. İktidarın "Tavşana kaç, tazıya tut" kurnazlığıyla ifade edilebilecek, adeta bizlerin aklıyla alay eden...

Yukarıdaki başlık bilinen yaygın deyişle "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" olarak da konulabilirdi belki.
İktidarın "Tavşana kaç, tazıya tut" kurnazlığıyla ifade edilebilecek, adeta bizlerin aklıyla alay eden çelişkili politikaları artık bıkkınlık veriyor.
Neymiş T. Erdoğan bölücü terör örgütü ile organik bağı olan HDP sözcüsünün 23 Nisan özel oturumunda TBMM’de yaptığı konuşmasını dinlememek için locasından ayrılmış.
Bravo doğrusu. Milliyetçilik dediğiniz ancak böyle olur herhalde.
Hem Hazineden 93 milyon TL (92.2 milyon TL) yerel seçim yardımı yapacaksınız, hem de Meclis’te konuşmasını dinlemeyerek bölücü terörle ne kadar da güzel mücadele ettiğinizi dosta düşmana göstereceksiniz öyle mi?
Bu nasıl bir iş ve nasıl bir politikadır acaba?
Bugün HDP diye bir parti hala TBMM’de yer alıyorsa, hala 93 milyon TL Hazine yardımı ödeniyorsa, bunun bir numaralı sorumlusu iktidardır.
Hem 93 milyon TL Hazine yardımı vereceksiniz, hem HDP’nin faaliyetlerine göz yumacaksınız, hem de muhalefeti HDP’lilerle işbirliği içinde olmakla olarak suçlayacaksınız.

Yerel seçimlerin öncesinde yazmıştım, bir kez daha tekrarlayalım, bakın ne demişiz; "...Tam ve eksiksiz, gerçek bir demokraside elbette siyasal partilerin kapatılması söz konusu değildir.
Ama vahşi ve kanlı terör saldırılarını yapan bölücü örgütle, aynı amaç ve eylem birliği içinde olan odakların, parti-dernek vb. adı altında birer "demokratik toplum" unsuru olarak görülmesi de mümkün değildir.
Aksi, demokrasinin bizzat kendi ayağına ateş etmesi anlamına gelir.
Yakın geçmişte, AB üyesi olan İspanya’da, ayr...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar