HDP’ye 93 milyon lirayı kim verdi?

T. Erdoğan ve AKP sözcüleri, yerel seçimlerde muhalefet partilerinin ve adaylarının, HDP ile işbirliği ve ittifak yaptığını, bunun bölücü teröre destek anlamına geldiğini ima eden oldukça sert ve...

T. Erdoğan ve AKP sözcüleri, yerel seçimlerde muhalefet partilerinin ve adaylarının, HDP ile işbirliği ve ittifak yaptığını, bunun bölücü teröre destek anlamına geldiğini ima eden oldukça sert ve ısrarlı söylemlerde bulunuyorlar.
Ama AKP iktidarı, yerel seçimler öncesi HDP’ye Hazine’den yaklaşık 93 milyon TL (92.2 milyon TL) gibi büyük bir meblağın yerel seçim için verildiğini görmezden geliyor.
Bugün HDP diye bir parti hala TBMM’de yer alıyorsa, hala 93 milyon TL Hazine yardımı ödeniyorsa bunun bir numaralı sorumlusu iktidardır bence.
Hem 93 milyon TL Hazine yardımı vereceksiniz, hem HDP’nin faaliyetlerine göz yumacaksınız, hem de muhalefeti HDP’lilerle işbirliği içinde olmakla suçlayacaksınız.
Bu iktidarın suçlamalarına karşı, ben muhalefet partilerinin yerinde olsam, Diyarbakır meydanındaki “megri megri” höykürüşlerinin ve/veya Habur rezaletinin görüntülerini hatırlatırdım.
Bu vesile ile geçten yıllarda birçok kez yazıp-söylediğimiz hususları yine-yeniden bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Bakın, 4-5 yıl önce ne yazmışız bu sütunlarda;
“... Tam ve eksiksiz, gerçek bir demokraside elbette siyasal partilerin kapatılması söz konusu değildir.
Ama vahşi ve kanlı terör saldırılarını yapan bölücü örgütle, aynı amaç ve eylem birliği içinde olan odakların, parti-dernek vb. adı altında birer “demokratik toplum” unsuru olarak görülmesi de mümkün değildir.
Aksi, demokrasinin bizzat kendi ayağına ateş etmesi anlamına gelir.
Yakın geçmişte, AB üyesi olan İspanya’da, ayrılıkçı bölücü terör örgütü ETA’nın, siyasi kanadı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar