Gazze’ye niyet, IMF’ye kısmet!

Dindar ve de kindar gençliğe kötü bir haberim var. Mavi Marmara katliamından sonra, her grup toplantısında maçlardaki amigolar gibi “Reis bizi Gazze’ye götür” diye haykırmak suretiyle, “tez elden Gazze’ye...

Dindar ve de kindar gençliğe kötü bir haberim var. Mavi Marmara katliamından sonra, her grup toplantısında maçlardaki amigolar gibi “Reis bizi Gazze’ye götür” diye haykırmak suretiyle, “tez elden Gazze’ye gideceğini” söyleyen (tıpkı Suriye’de Emevi camisinde namaz kılacaklarını söyledikleri gibi) Reis’lerine cansiperane inançlarını ve desteklerini sundular, aylardır-yıllardır.

Ama gelin görün ki, Reis’leri ne Gazze’ye, ne de Suriye’de Emevi camisinde namaza gidemedi bir türlü nedense?

Ancak görünen o ki, dindar ve kindar gençliği Reis’leri Gazze yerine, bu gidişatla olsa olsa IMF’nin kapısına götürecek.

Şaka bir yana, geçmişte de yazıp-konuştuğumuz gibi “Tarzan zor durumda”.

Ekonomi bilimine, akla ve gerçeklere tamamen ters, ideolojik saplantılı-duygusal bir bakış açısıyla ve kifayetsiz-bilgisiz bu sözde ekonomi yönetimi ile ekonomiyi bugün uçurumun kenarına getiren hatalı-saplantılı politikalarda biraz daha inat ederlerse, Türkiye’yi götürecekleri yer kuşkusuz ki IMF kapısı olacaktır.

Bu satırların yazarı olarak, Anayol ve Refahyol hükümetlerinde Ekonomiden sorumlu Bakanlık görevlerini yürütmüş birisiyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar