Faizciler yine sevindi, Reisçiler yine üzüldü!

T. Erdoğan, hemen her fırsatta yüksek faizlerden yakınıp, faizin mutlaka düşürülmesi gerektiğine dair iddialı ve ısrarlı konuşmalar yapıyor.Ama meşhur “yüksek faiz lobisi” onun bu...

T. Erdoğan, hemen her fırsatta yüksek faizlerden yakınıp, faizin mutlaka düşürülmesi gerektiğine dair iddialı ve ısrarlı konuşmalar yapıyor.

Ama meşhur “yüksek faiz lobisi” onun bu konuşmalarını açıkçası pek de takmıyor.

Yani T. Erdoğan; her fırsatta “faizi indirin, faiz bütün kötülüklerin anasıdır” mealinde konuşuyor, söylüyor aylardır hatta yıllardır.

Ama faizler inmek bir yana, yükseldikçe yükseliyor. T.C. Merkez Bankası, son olarak bankaların fonlandığı faiz oranlarını geçen hafta 0.75 puan arttırdı ve yüzde 13.5’e yükseltti. Böylece, Türkiye’de faiz oranları gelişmiş ve gelişmekte olan toplam ilk 50 dünya ekonomisi arasında en yüksek, yani en fahiş seviyeye yükseldi. Avrupa’da en yüksek faizi veren ve ödeyen ülke konuma geldi Türkiye.

Dünyada ise 200’e yakın ülke arasında faiz oranları en yüksek ilk 5 ekonomi arasına girdi maalesef.

Çift haneli faizler, çift haneli enflasyon ve çift haneli işsizlik tüm ekonomiyi ve beklentileri negatif yönde etkilemeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar