Eski tas-eski hamam aynen yola devam!

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel olarak neredeyse bütün önde gelen şehirlerini, AKP iktidarı kaybetti. Ardından, akla ziyan, hukuk ve vicdana açıkça aykırı bir...

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel olarak neredeyse bütün önde gelen şehirlerini, AKP iktidarı kaybetti.
Ardından, akla ziyan, hukuk ve vicdana açıkça aykırı bir şekilde, İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesinden sonra da 23 Haziran’da, eşi görülmemiş çok ağır bir yenilgi aldı ve hezimete uğradı.

Bunun üzerine T. Erdoğan ve AKP sözcüleri sonuca saygılı olduklarını ve milletin verdiği mesajı aldıklarını beyan eden konuşmalar yaptılar.

Ama gelin görün ki bugün itibariyle aldıklarını söyledikleri mesaj, “-eski tas eski hamam durmak yok yola devam...” şeklinde olmalı ki aynı partizan, kayırmacı, ihvancı ve popülist iş, uygulama ve politikaları sürdürüyorlar.

19 Mayıs’ta, ‘Türkiye İttifakı’ diyerek ortaya koydukları yapıcı ve uzlaşmacı anlayış ise sözde kaldı. Özde ise yine yeniden hem ekonomide hem de dış politikada eski, denenmiş ve başarısız olmuş eylem ve söylemlerini sürdürüyorlar ne yazık ki.

Örneğin, İstanbul seçimleri sonrasında aldıkları ilk mesaj, Merkez Bankası Başkanını, usul ve mevzuata uygun olmayan bir biçimde ve görev süresi dolmasına 9 ay kala görevden almak oldu.

Böylece faizlerin emir-komuta ile indirilmesi mesajını almış oldular herhalde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar