En haksız ve adaletsiz vergi!

Yüksek enflasyon, dar ve sabit gelirlilerle, emekliler başta olmak üzere tüm toplum kesimleri için “en haksız ve adaletsiz” vergidir.Bugün Türk ekonomisi, yüksek enflasyon, fahiş faiz oranları, çift haneli işsizlik ve...

Yüksek enflasyon, dar ve sabit gelirlilerle, emekliler başta olmak üzere tüm toplum kesimleri için “en haksız ve adaletsiz” vergidir.

Bugün Türk ekonomisi, yüksek enflasyon, fahiş faiz oranları, çift haneli işsizlik ve rekor cari açıkla, dünyanın en riskli, kırılgan ve zayıf ekonomileri arasında gösteriliyor maalesef.

Gelişmiş ülkelerde enflasyon oranları yüzde 0.6 (binde altı) ile yüzde 2.5 (yüzde iki buçuk) arasında. Bizim gibi gelişmekte olan ve ne hikmetse bir türlü gelişemeyen ülke ekonomilerinde ise yüzde 3 (yüzde üç) ile yüzde 5 (yüzde beş) civarında.

Arjantin gibi krize sürüklenerek, IMF’nin kapısına düşen bir ekonomi hariç tutulursa, Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan dünyanın ilk 50 ekonomisi arasında en yüksek enflasyona sahip ülke konumuna sürüklendi ne yazık ki.

Öte yandan, The Economist dergisinin düzenli olarak yayınladığı dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan 50’ye yakın ülke ekonomisi arasında cari açığı Türkiye’den daha yüksek gelişmekte olan hiçbir ekonomi de yok.

Faiz oranları açısından ise, gelişmiş ülkelerde faiz oranı ortalama olarak yüzde 2’yi geçmiyor bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar