Ekonomiyi yine ‘başarıyla’ resesyona soktular!

Artık anladık ki, Türkiye’de kimse sebep olduklarından dolayı ne rezil olur, ne de mahçup!  Ekonomimiz üst üste 3 çeyrek yıldan beri küçülüyor, insanlarımız fakirleşiyor. Ama orta yerde bu...

Artık anladık ki, Türkiye’de kimse sebep olduklarından dolayı ne rezil olur, ne de mahçup! 
Ekonomimiz üst üste 3 çeyrek yıldan beri küçülüyor, insanlarımız fakirleşiyor. Ama orta yerde bu çöküşün ve krizin sorumluluğunu üstlenecek, kamuoyundan özür dileyecek, mahçup olacak, utanacak, sıkılacak hiçbir kişi ve/veya makam sahibi gözükmüyor ne hikmetse. Gerçekten de ekonomide son yılların en ağır ve en derin kriz tablosuyla karşı karşıyayız ne yazık ki.
Çift haneli işsizlik, enflasyon ve faiz oranlarının yanı sıra yıllık ortalama yüzde 1.2 olan nüfus artışını dahi karşılayamayan büyüme -pardon- küçülme oranlarıyla yüz yüzeyiz aylardan beri. 
Gelişmiş demokrasilerde, ülke ekonomisini çöküşe sürükleyen politikaların sorumluları ya istifa ederler, ya da görevlerinden alınırlar. Türkiye’de ise bu ağır ekonomik çöküş tablosunun müsebbipleri hiç sıkılmadan, en ufak bir özeleştiri yapmadan, hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya, ucuz algı operasyonları yapmaya ve gelecek aylarda ve de yıllarda nurlu ufuklar vaadeden nutuklar atmaya aynen devam ediyorlar.
Milleti şubat soğuğunda, 1 TL daha ucuza alabilmeleri için, patates-soğan kuyruklarına soktular ve buna da "varlık kuyruğu" diyebildiler. Aynı kafa şimdi de ekonomik küçülmenin ve fakirleşmenin artış hızında azalma var diye düğün bayram yapacak neredeyse.
Çok kanallı ve tek sesli, iktidar borazanı medya da, bunu hiç utanmadan sanki bir başarı göstergesiymiş gibi sunmaya çalışıyor kamuoyuna.
                                      &nbs...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar