Bankalar Birliği Başkanı sevinmeli mi? düşünmeli mi?

Bankalar Birliği, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.Özelde bankaların, genelde finans sektörünün verimliliği ve etkinliği için çalışır.Bankalar Birliği geçen...

Bankalar Birliği, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

Özelde bankaların, genelde finans sektörünün verimliliği ve etkinliği için çalışır.

Bankalar Birliği geçen aralık ayında yaptığı bazı açıklamalarda, Doğuş Holding, Yıldız Holding ve Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin yapılandırmalarının “başarı” ile tamamlandığını duyurdu. Bu açıklamalardan sanki bankacılık sektörü ve ekonomi için bir başarıymış gibi izlenim verilmek istendiği de anlaşılıyor.

Halbuki yağmur gibi yağan ve üst üste gelen konkordato talepleri son 10 yılda görülmemiş sayıda artış göstermiş durumda. Bu nedenle konkordatoyu zorlaştıran bir yasa değişikliği yapıldı apar-topar.

Böylece, konkordato yerine, “light konkordato” olarak da tanımlanan yeniden yapılandırmalara yöneldi firmalar.

Halbuki, Bankaların görevi, kredi ve borçlarının anapara, taksit ve/veya faizlerini dahi ödeyemeyen, mali durumu bozulmuş, verimliliğini ve rekabet gücünü yitirmiş, iyi yönetilemeyen, taahhütlerini yerine getiremeyen kişi veya firmaları, kurtarmak, yüzdürmek ve/veya korumak değildir kuşkusuz ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar