Emir-komuta ile ne faiz ne de enflasyon düşürülür!

AKP iktidarı yerel seçimlerin yapılacağı Mart 2019’a kadar giderek derinleşeceğinden ve kötüleşeceğinden endişe ettiği ekonomik gidişata ilişkin nafile gayret sarf ediyor, akla ziyan tedbirler almaya...

AKP iktidarı yerel seçimlerin yapılacağı Mart 2019’a kadar giderek derinleşeceğinden ve kötüleşeceğinden endişe ettiği ekonomik gidişata ilişkin nafile gayret sarf ediyor, akla ziyan tedbirler almaya çalışıyor.
Teşhisi yanlış koyduğu, gerçekleri ve sorunları halının altına süpürmeye çalıştığı ve gerçekçi olmadığı-olamadığı için de inandırıcılığını ve kredibilitesini hızla yitiriyor.
T. Erdoğan’ın iktisat teorisinin ve pratiğinin tam tersine -esasında bir sonuç olan- “faizin” tüm kötülüklerin sebebi olduğuna dair ısrarlı iddiaları ve konuşmalarına rağmen, nasıl ki bugün dünyanın en fahiş ve yüksek faizini veren/ödeyen üç ülkeden birisi haline sürüklendiysek, enflasyonda da korkarız ki aynı yanlış yola sapacaklar.
Bakın, bugün ticari bankalar yüzde 45-50 oranının altında borçlu cari hesap kredisi kullandırmıyorlar. Faiz şampiyonu haline gelen Türk ekonomisi, şimdi de dünyada en yüksek ve en kötü enflasyon oranlarına doğru sürükleniyor maalesef.
Ekonomiden sorumlu Bakan B. Albayrak ise, ya işin vahametini tam kavrayamadığı, ya da milletin zekâsını fazlaca önemsemediği için olsa gerek, yine yeni bir enflasyonla mücadele programı açıkladı geçen gün.
B. Albayrak daha 15 gün önce büyük iddialarla açıkladığı Yeni Ekonomi Programının birçok hedefinin gerçekleşmeyeceğinin daha bugünden ortaya çıkmasına rağmen, yılmadan-usanmadan, yine iş dünyasının önde gelen isimlerini sıra sıra önüne oturtup, enflasyon mücadelesinde mucizevi bir fikri “şapkadan tavşan çıkarırcasına” ortaya koyuverdi.
Neymiş, “rızaya dayalı olarak” yani gönüllü olarak, “paydaşlar&rdq...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar