‘Faiz Lobisi’nin fendi Reisinizi yendi!

Dindar ve de kindar gençliğe yine kötü bir haberim var. Her daim ve her ortamda “Faiz sonuç değil, her şeyin sebebidir” ve “faiz bütün kötülüklerin başıdır” diyerek konuşan, 24...

Dindar ve de kindar gençliğe yine kötü bir haberim var. Her daim ve her ortamda “Faiz sonuç değil, her şeyin sebebidir” ve “faiz bütün kötülüklerin başıdır” diyerek konuşan, 24 Haziran’dan sonra “faizleri indirmesini de, Merkez Bankası’na haddini bildirmesini de iyi bilirim”, mealinde laflar sarf eden Sayın Reisinizin sözleri yerde kaldı.

Yani yüksek faiz lobisinin fendi, Reisinizi yendi kısacası! Tıpış tıpış “finans-kapitale” teslim oldular ve faizleri bir kez daha arttırdılar.

Şaka bir yana. T. Erdoğan’ın faizleri indirin çağrılarına yine T. Erdoğan’ın tayin ettiği ekonomi bürokrasisi bir kez daha kulak asmadı.

4.90 TL’yi gören doların ve 5.70’i aşan euronun karşısında havlu attılar. TC Merkez Bankası faizleri 16,5’a yükseltti.

Ancak, bu faiz lobisi için “yetmez ama evet” hükmünde bir karardır.

Benim tahminim ve endişem faizlerin yüzde 20’yi, enflasyonun ise yüzde 15’leri aşacağı yönündedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar