Ekonominin ateşine benzin döküyorlar!

IMF’nin Türkiye için periyodik olarak hazırladığı 4. Madde Konsültasyon Raporu 2 gün önce açıklandı.Ardından dün, Standart & Poor’s kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin kredi notunu...

IMF’nin Türkiye için periyodik olarak hazırladığı 4. Madde Konsültasyon Raporu 2 gün önce açıklandı.

Ardından dün, Standart & Poor’s kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılamaz” seviyeye düşürdü. Böylece Fitch, Moody’s ve S/P üçlüsünün hepsinin kredi derecelendirmelerinde Türkiye yatırım yapılabilir seviyenin altındaki bir not seviyesine indirilmiş oldu.

Tüm bunlar olurken, siyasi iktidar seçim paniği ile -kendi ifadeleri ile- 24 milyar TL, gerçekte ise bunun 2 katına mal olabileceği hesaplanan ikramiye, teşvik, af vb. paketini açıkladı.

Bu ısınan ekonomide bir manada ateşe benzin dökmek anlamına geliyor.

Ama daha önce yazıp, söylediğimiz gibi “Tarzan zor durumda”, “bizden sonra tufan” anlayışıyla, gözü kara ve hesapsız bir biçimde para musluklarını sonuna kadar açmaya çalışıyorlar.

Mehmet Şimşek ise ikide bir tekrarladığı neoliberal-kumarhane kapitalizmi söylemlerini yani “parasal-bütçe disiplini” laflarını unutmuş görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar