Cumhuriyet böyle bir işadamı da yetiştirdi!

Türkiye’de iş insanlarının maalesef büyük çoğunluğu, kısa vadeli çıkarlarını gözetmek uğruna, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarsız, kendilerini var eden Cumhuriyete...

Türkiye’de iş insanlarının maalesef büyük çoğunluğu, kısa vadeli çıkarlarını gözetmek uğruna, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarsız, kendilerini var eden Cumhuriyete karşı sorumsuz, demokratik-laik-hukuk devletine bağlılık konusunda ilkesiz davranıyorlar.

Gerçek bir milli burjuvaziden ne yazık ki yoksun bu ülke. Fırsatçılık, kurnazlık, eyyamcılık, güce tapınma, çıkar ve kar için her türlü etik değeri yok sayma gibi “hasletlere” haiz bir çoğunluk anlayışı maalesef iş dünyasına hakim vaziyette.

Şükür ki, Cumhuriyet tüm bu olumsuzluklara karşın, nitelikli, etik değerlere sahip, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve kurucu Ata’sına gönülden bağlı, çağdaş iyi eğitimli, güvenilir, başarılı yardımsever ve saygın az sayıda da olsa iş insanını da yetiştirmiş durumda.
Bu da bizim tesellimiz oluyor.

İşte bu değerli işadamlarından, ülkemizin yetiştirdiği başarılı mühendislerden, gerçek bir Cumhuriyet aydını ve Atatürk sevdalısı olan GAMA Holding’in Onursal Başkanı İnş. Yük. Müh. Erol Üçer beyi yitirdik. Erol Üçer beyefendiyi henüz genç bir banka yöneticisi iken, 30 yıl önce tanıdım. Ülkemizin büyük sanayi-enerji ve alt yapı yatırımlarında imzası bulunan GAMA Holdingin kuruluşundan bugünlere gelmesinde, büyük emeği-vizyonu ve başarısı olan bir kişiydi.

3 arkadaşıyla birlikte 1959 yılında kurduğu GAMA Holding hisselerini kendi rızasıyla, başarılı mühendis çalışanlarına dağıtarak çok ortaklı (son olarak 42 ortak) kurumsal ilkelerle yönetilen dev ve uluslararası bir mühendislik-müteahhitlik grubuna dönüştürdü.

EĞİTİME ÜSTÜN HEZİMET

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 285 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar