‘Merkel’ yaz 555’e mesaj at, ‘tahliyen’ cebine gelsin!

OHAL şartlarında ve otoriter baskı koşullarında, Türk insanı, her zaman olduğu gibi zekasını ve mizah yeteneğini devreye sokuyor. Bir cümle ile, bir espri ile, bir mesajla durumu özetliyor, ironi yapıyor ve tepkisini...

OHAL şartlarında ve otoriter baskı koşullarında, Türk insanı, her zaman olduğu gibi zekasını ve mizah yeteneğini devreye sokuyor. Bir cümle ile, bir espri ile, bir mesajla durumu özetliyor, ironi yapıyor ve tepkisini böylece ortaya koyuyor.

Son günlerde sosyal medyada yoğun bir şekilde dolaşan bu arada bana da birçok dostum kanalıyla iletilen böyle bir mesaja yazımızın başlığında yer verdik bugün.
Çünkü, demokratik-laik Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devletinin temel unsuru olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden nasıl uzaklaştırıldığının, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının nasıl yıpratıldığının, yargının nasıl siyasallaştırıldığının hüzün ve utanç verici bir örneğini yaşadık geçen gün.

Siyasi iktidar her fırsatta, Avrupa’dan gelen taleplere karşı, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, kararları bağımsız mahkemelerin vereceğini, bunlara icranın bir etki veya baskı yapmasının mevzubahis olamayacağını ısrarla söylüyor.

Ama gelin görün ki, Türk kökenli Alman vatandaşı olan Deniz Yücel’in, siyasi hesap ve/veya pazarlıklar sonucunda keyfi bir biçimde salıverildiği izlenimi yaratan davranışları ile bu iktidar Türkiye’yi dünyaya bir kez daha rezil etti. Halbuki bu şahsın ajan- terörist olduğu iddiası bizzat T. Erdoğan tarafından defalarca kamuoyuna açıklanmıştı.

Hal böyleyken, B. Yıldırım’ın son Almanya seyahatinde A. Merkel’e o meşhur muzip gülümsemesiyle; -D. Yücel hakkında “yakında iyi bir haber gelebilir”- mealinde konuşarak, amiyane tabiri ile “tüyo” vermesinin akabinde, o güne kadar iddianamesi bile hazırlanmayan ve mahkemeye bile çıkarılmamış olan D. Yücel’in, aniden- apar-topar, yurtdışına çıkış yasağı dahi konulmad...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 87 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 284 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar