Uygarlık düşmanlığı anti-emperyalizm değildir!

Cumhuriyetçi, demokrat ve Atatürkçülerin duyarlı ve dikkatli olması gereken bir husus var. FETÖ ve PKK/PYD terör örgütleriyle sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan, iktidarıyla-muhalefetiyle, milletçe hep birlikte...

Cumhuriyetçi, demokrat ve Atatürkçülerin duyarlı ve dikkatli olması gereken bir husus var. FETÖ ve PKK/PYD terör örgütleriyle sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan, iktidarıyla-muhalefetiyle, milletçe hep birlikte, kararlılıkla ve yılmadan milli duruşla bir mücadeleyi ortaya koymalı ve ulusal çıkarlarımızı ne pahasına olursa olsun savunmalıyız, savunuyoruz, savunacağız.

Ancak, Orta Çağ kalıntısı, mezhepçi siyasal İslamcı zihniyetin uygarlık ve laiklik karşıtlığından beslenen, batı ve uygarlık düşmanlığını asla anti-emperyalist tavır ve mücadele ile birbirine karıştırmamalıyız.

Yobaz ve bağnaz kafa, batı uygarlığını, sanatı, resmi, heykeli, operayı, baleyi, evrim teorisini ve bilimi, kadınların özgür ve eşit yaşamasını ve çağdaş yaşam biçimini kendi karanlık ve örümcek kafalarında düşman belliyor.

Bizim, vahşi kapitalizm ve onun doğal sonuçları olan ahbap-çavuş kapitalizmine (crony capitalism), eş-dost ve akraba kayırmacılığına (nepotizm), gelir eşitsizliğine, ağır borçlanmaya, yoksullaşmaya, her türden otoriterliğe, din istismarına, gericiliğe, bölücülüğe, tekelleşmeye, haksız rekabete, kadınlar üzerindeki baskılara, çocuk istismarlarına, uluslararası tefeciliğe ve sıcak paracılığa, sözde renkli Soros devrimleri gibi birçok olumsuzluğa karşı tavrımız ise, özde emperyalizme ve onun dayatmalarına karşı durmamız anlamına gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 285 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar