Vegan otomobiller yollarda

Son yıllarda veganlık ya da veganizm hızla yaygınlaştığı görülüyor. Bal, süt ürünleri ve yumurta dahil, hiçbir hayvansal gıdayı tüketmeyen veganlar, diğer tüm yan ürünleri...

Son yıllarda veganlık ya da veganizm hızla yaygınlaştığı görülüyor. Bal, süt ürünleri ve yumurta dahil, hiçbir hayvansal gıdayı tüketmeyen veganlar, diğer tüm yan ürünleri kullanmayı da reddeder. Bu yüzden veganizm bir beslenme biçiminden daha çok, bir yaşam felsefesi olarak kabul ediliyor.
Tüm dünyada popüler hale gelen veganizmi, otomotiv dünyası da dikkate almaya başladı. Bunun sonucunda bazı otomotiv firmalarının vegan müşterileri için vegan otomobiller ürettiği görülüyor. Bu otomobillerin en önemli özelliği deri kullanılmaması.

TESLA İLK OLDU
Vegan müşterileri için vegan seçeneği sunan otomobil markalarının basında Tesla geliyor. Yüzde 100 elektrikli otomobil üreten Tesla, X modelinde özel Vegan donanım seçeneği ekledi. Ultra Beyaz Sentetik Iç isimli Vegan versiyonda deri kullanılmıyor.
Vegan müşterilerini kaybetmek istemeyen otomotiv markaları sadece Tesla ile sınırlı değil.

BOLT VE VOLT'DA SUNİ DERİ
Hayvan hakları savunucuları da otomobil markalarından vegan seçenekleri sunmalarını istiyor. Hayvan hakları savunucusu Morrissey, Amerikan otomotiv devi General Motors CEO'su Mary Barra'ya gönderdiği mektupta otomobillerin iç mekanında gerçek deri yerine suni deri kullanılmasını talep etti. Morrissey, özellikle elektrikli Bolt ve Volt gibi çevreci otomobillerde vegan donanımların ilgi çekebileceğini anlattı.
Bir yaşam biçimi ve felsefesi olarak algılanan veganizmin hızla yaygınlaşması, başka otomotiv firmalarının da vegan otomobillerin üretimine ilgi duymasına neden olacak gibi görünüyor.

Denizanası ve mantardan deri üretecek

Modellerinde 20 farklı hayvanın derisini kullanan lüks marka Bentley'de vegan otomobiller üretmeyi planlıyor. Yakın bir zamanda markanın sipariş üretim bölümü Mulliner'in vegan müşteriler için özel seçenekleri sunması bekleniyor. Haberlere göre Bentley, vegan seçeneklerinde mantardan ve denizanasından ürettiği derileri otomobillerin iç mekanında kullanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar