Türk işi off-road Dakar’a rakip oldu

Dünyanın en zor rallisi Dakar'a rakip hale gelen Transanatolia Rally Raid'de geri sayım başladı. Bu yıl 7'incisi düzenlenen Transanatolia Macerası 19-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Transanatolia Rally Raid'de bu yıl...

Dünyanın en zor rallisi Dakar'a rakip hale gelen Transanatolia Rally Raid'de geri sayım başladı. Bu yıl 7'incisi düzenlenen Transanatolia Macerası 19-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Transanatolia Rally Raid'de bu yıl İzmir' den başlayan rota, Batı Toroslar üzerinden ilerleyerek ilk kez farklı bir noktada, Samsun'da sona erecek.

OFF ROAD GEZİSİ İLE DOĞDU
Transanatolia fikri ilk defa 2010 yılında Antalya ve çevresini kapsayarak düzenlenen bir haftalık off road gezisi olarak ortaya çıktı. Çoğunluğu yurtdışından gelen katılımcılardan oluşan Transanatolia, 2011 yılında da aynı şekilde devam etti.



2012 yılında gelen taleplere karşılık vermek için format değiştirerek, federasyonların da desteğini alan Transanatolia, neredeyse, dünyanın en zorlu rallisi Dakar'a rakip olabilecek bir ralli formatına geldi. 2012 yılında Antalya'dan start alıp, Alanya'da finish gören ralli, 2013 yılında yine gelen talepler doğrultusunda çıtayı yükseltti. 2014 yılında parkur değişikliğine giden Transanatolia, bu sefer Ankara'dan start alıp, Sivas, Tuz Gölü, Bolkar dağları, Toros dağları, Kapadokya, Kayseri'yi ziyaret ettikten sonra yine Ankara'da sona erdi.

REKOR KATILIMCI
Tüm dünyada yapılan iletişim çalışmalarının meyvelerini verdiği yıl olan 2015 de ise rekor katılımcı sayısına ulaşan Transanatolia, yine parkur değiştirdi:
Ankara'dan start alıp, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinde Kars sınırına kadar giden Transanatolia, Tokat üzerinden yine Ankara'da finish gördü. 2016 yılında ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumdan dolayı erteleme kararı aldı.

EGE'DEN KARADENİZ'E
Türkiye'nin rakipsiz, en uzun ve en zorlu rallisi olan Transanatolia Rally Raid, 2017 yılında heyecan verici bir parkurla karşımızda: İzfaş'ın ev sahipliğiyle, Fuar İzmir' den start alıp yedi günde toplam 2 bin 850 km yol katederek Samsun' da finish görecek.
Bu sene yedinci defa düzenlenen Transanatolia, ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş bir çok bölgesini ziyaret eden parkuruyla, katılımcılarına tarih ve doğayı yarışarak keşfetme imkanı sağlarken, yerli ve yabancı yarış pilotlarına da bol çekişmeli bir mücadele sunacak.
Motosiklet, 4x4 araba, ATV ve Kamyon kategorilerindeki araçların katılımı ile gerçeklecek olan rally raid'de bu yıl İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Azerbeycan ve Kıbrıs' dan katılımcı bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN ALPLERİ
İzmir' den başlayacak olan mücadele, Türkiye' nin Alpleri olarak anılan Batı Toros sıradağları üzerinden ilerleyerek, Denizli, Antalya, Konya-Karapınar, Niğde- Aladağ'ın ardından rotasını kuzeye çevirip Kapadokya, Tokat-Gümünek'den sonra Samsun' da sona erecek.
Motor sporları dünyasının yakından takip ettiği pilotların toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan zorlu parkurlardaki çekişmesine ev sahipliği yapacak olan organizasyonu, yerli ve yabancı bir çok basın mensubu yakından takip edecek.
19 Ağustos 2017 Cumartesi günü KültürPark 'dan start alacak olan Transanatolia Rally Raid, 26 Ağustos 2017 pazar günü Samsun Meydan'da sona erecek.



Motosiklet ve arazi araçları yarışıyor
Rally Raid; 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde, 1.500-10 bin km uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy'lerin birlikte yarıştığı rallilerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 60 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 134 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 259 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar