Tasarımcıların babası

Tüketiciler otomobil satın alırken, fiyat, ikinci el değeri, yakıt tüketimi, konfor ve güvenlik donanımlarına dikkat ediyor. Tasarım da tüketicilerin tercihinde önemli kriterlerin başında geliyor. Bu yüzden firmalar...

Tüketiciler otomobil satın alırken, fiyat, ikinci el değeri, yakıt tüketimi, konfor ve güvenlik donanımlarına dikkat ediyor. Tasarım da tüketicilerin tercihinde önemli kriterlerin başında geliyor. Bu yüzden firmalar tasarıma önem verir. Dünyanın farklı bölgelerindeki tasarım merkezlerinde farklı ülkelerden onlarca kişi çalışıyor. Farklı kültürleri harmanlayarak, markanın tasarım kimliğini oluşturuyor firmalar.

YILDIZLAR İÇİN ÖZEL OTO
Ancak yıllar önce otomotiv firmaları için tasarım bugünkü kadar önemli değildi. Otomobiller mühendislik kriterlerine göre tasarlanıyordu. Otomobil tasarımları kullanım ve maliyet hesaplarına göre şekillendiriliyordu.

Otomotiv dünyasında bunu değiştiren ise Harley Earl oldu. Amerikan otomotiv sanayisinde tasarımı kurumsallaştıran isim olan Earl'ün aynı zamanda otomotiv dünyasındaki ilk tasarım şefi olduğu da kabul edilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 60 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 134 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 259 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar