Sürücüsüz otolarla başka bir hayat

Düne kadar sadece bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz sürücüsüz yani kendi kendine gidebilen otomobiller gerçek oldu. Bugün birçok marka, sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda çalışmalar...

Düne kadar sadece bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz sürücüsüz yani kendi kendine gidebilen otomobiller gerçek oldu. Bugün birçok marka, sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda çalışmalar yapıyor. Ar-Ge için milyon dolarlar harcıyor.
Henüz seri üretim yüzde 100 sürücüsüz bir otomobil yok. Ancak, birçok markanın yarı otonom otomobilleri var. Sürücüsüz otomobillerin 2030'dan itibaren hayatımıza girmesi bekleniyor. Bu gerçekleştiğinde dünyada ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir değişim yaşanacak. Kendi kendine gidebilen, araç sollayabilen, tehlikeyi görüp fren yapabilen sürücüsüz otomobillerle birlikte oyunun kuralları yeniden yazılacak. Bakın nasıl değişiklikler olacak.



Öncelikle otomobiller kendi kendine hareket ettiği için ehliyet zorunluluğu ortadan kalkacak.
İstatistiklere göre trafik kazalarının yüzde 90'ı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Otonom otomobillerle birlikte trafik kazaları ortadan kalkacak. Yaralanmalı ve ölümlü kazalar engellenecek.
Ailelerin birden fazla otomobil ihtiyacı ortadan kalkacak. Sürücüsüz bir otomobil evdeki herkesin ihtiyacını karşılayacak. Sabah ilk iş olarak anne ve babayı işyerlerine bırakan otomobil, daha sonra çocukları evdenokula, okuldan eve götürebilecek.
Otomobiller gelecekte ofise ya da yatak odasına dönüşebilecek. Yolcular iş toplantılarını otomobilde yapıp, e-maillerine cevap verebilecek. Ya da televizyon izleyip, uyuyabilecekler. Sürücüsüz otomobillerle keyifli ve konforlu yolculuklar yapılabilecek.
Yollardaki araç sayısının azalmasıyla birlikte trafikte gözle görülür bir rahatlık olacak. Özellikle büyük şehirlerde trafik kargaşası ortadan kalkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar