Sürücünün sözünü dinleyen otomobiller

Son yıllardaki teknolojik gelişmeler otomobilleri sadece bir ulaşım aracı olmaktan çıkardı. Otomobiller adeta tekerlekli bilgisayarlara dönüştü. Bu sayede daha güvenli ve daha konforlu oldular.

Son dönemde en dikkat çeken yeniliklerden biri de sesli komut sistemi. Kısa sürede yaygınlaşmaya başlayan bu sistem sayesinde günümüzün otomobilleri artık söz dinliyor.
Sesli komut sistemi, sürücünün navigasyon, klima, müzik ve multimedya sistemlerini herhangi bir düğmeye dokunmadan kontrol etmesini sağlıyor. Sistem, sürücünün sesli komutuyla aktif hale geçiyor. Klimayı istenilen sıcaklığa ayarlayabiliyor. Radyo kanalını değiştirip, sesin yükseltip, alçaltabiliyor. Gidilecek olan yerdeki hava durumunu bile kontrol edebiliyor. Ayrıca navigasyonu da ayarlayabiliyor. Sürücüler sesli komut sistemi sayesinde, gözünü yoldan ayırmadan, güvenli bir şekilde seyahat yapabiliyor. Sistem, sürücülere farklı bir deneyim yaşatıyor.

40 FARKLI DİL DESTEĞİ
BMW ve Mercedes-Benz'in bazı modellerindeki sesli komut sisteminin başka markalar tarafından da kullanılmaya başlanması bekleniyor. Fransız marka Citroen de bunlardan biri... Citroen, 19_19 Concept'inde bu uygulamaya yer verdi.
Konsept otomobilde günlük konuşma dilini de algılayan gelişmiş sesli komut sistemi bulunuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar