Otomotivcilerin robot yarışı

Honda’dan sonra Toyota da robot teknolojisinde iddialı olduğunu gösterdi. Toyota, uzayda konuşan ilk robot Kirobo’nun bir insan avucuna sığacak versiyonunu üretti Dünyanın ilk insansı robotunu Japon otomotiv devi Honda üretti....

Honda’dan sonra Toyota da robot teknolojisinde iddialı olduğunu gösterdi. Toyota, uzayda konuşan ilk robot Kirobo’nun bir insan avucuna sığacak versiyonunu üretti

Dünyanın ilk insansı robotunu Japon otomotiv devi Honda üretti. 1986'da insana en yakın robotu gelistirmek için yola çıkan Honda mühendisleri Asimo'yu ortaya çıkardı.
Honda'dan sonra bir baska Japon otomotiv firması Toyota da robot teknolojisi konusunda yaptıgı çalısmaların meyvesini aldı. Toyota, uzayda konusan ilk robot olarak tarihe geçen Kirobo'nun bir insan avucuna sıgacak kadar küçük bir versiyonunu gelistirdi.
Ayakta 34 cm, oturdugunda ise 10 cm boyundaki Kirobo Mini, kompakt boyutları sayesinde her yere kolaylıkla tasınabiliyor ve Bluetooth yoluyla akıllı telefonlara baglanarak rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

JAPONYA'DA 392 DOLARA SATILACAK
Içerisindeki kamerayla insanların yüz ifadelerini analiz ederek onların duygularını anlamaya çalısan mini robot Kirobo, bu ifadelere göre karsısındaki kisiye insansı tepkiler veriyor.
Sesinin tonunu ve hareket tarzını da konustugu kisiye göre belirleyen Kirobo Mini, sahipleriyle vakit geçirdikçe onların sevdikleri ve sevmedikleri seyleri de hatırlıyor.
Insanlara bir arkadas gibi davranmaya programlanan Kirobo Mini, onlarla olan gündelik konusmalarında ellerini ve basını oynatırken konustugu kisinin yüzüne bakıyor. Kirobo Mini, bu yıl içinde Japonya'da 392 dolar fiyatla satısa sunulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar