Kornanın atası klakson

Korna, direksiyon simidi, vites, ayna, lastik ve gaz ile fren pedalı gibi otomobilin standart aksesuarları ara sında bulunuyor. Standart olmasına rağmen günümüzde neredeyse hiç kullanılmıyor. Türkiye ve birkaç ülke...

Korna, direksiyon simidi, vites, ayna, lastik ve gaz ile fren pedalı gibi otomobilin standart aksesuarları ara sında bulunuyor. Standart olmasına rağmen günümüzde neredeyse hiç kullanılmıyor. Türkiye ve birkaç ülke dışında... Korna Türkiye'de özellikle minibüs ve taksi şoförleri tarafından gereksiz yere ve sıkça kullanılıyor.

Minibüs şoförleri yoldaki müşteriler için, taksi şoförleri ise trafik ışıklarında yeşil yanar yanmaz öndeki aracın hareket etmesi için kornaya basıyor. Minibüs ve taksi şoförlerine trafikteki diğer araçlar da eklenince, sokaklar ve caddeler korna sesleriyle inliyor.

Dünyanın bir çok ülkesinde ise korna sesi duymak mümkün değil. Almanya, Fransa, İngiltere vb. ülkelerde sürücüler rahatsızlık vermemek için kornayı kullanmıyorlar. Zaten trafikte herkes kurallara uyduğu ve insanlar birbirlerine karşı saygılı olduğu için kornaya ihtiyaç duyulmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar