Klasik otolar nostalji rüzgarı estiriyor

Otomobil tutkunları İstanbul'da Klasik Otomobil Festivali'nde buluşuyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek festivalde yüzlerce klasik araç, ziyaretçilerini yarım yüzyıl öncesine götürecek. Dün...

Otomobil tutkunları İstanbul'da Klasik Otomobil Festivali'nde buluşuyor. Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek festivalde yüzlerce klasik araç, ziyaretçilerini yarım yüzyıl öncesine götürecek.
Dün kapılarını İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde açan Klasik Otomobil Festivali, yarına kadar ziyaret edilebilecek.
Hem üretildiği yıllarda, hem de geçen zaman içinde kendine özel bir hayran kitlesi oluşturan klasik otomobilleri İstanbul'da buluşturan festivalde; 1886 yılında üretilen Benz modelinden, Batman filminde kullanılan Batmobile'e, Hulusi Kentmen'in 1956 model Ford marka otomobilinden, Şoför Nebahat filmindeki 1952 model Desoto'ya kadar 500 otomobil ve klasik ticari araç sergileniyor.
Klasik otomobiller ile sürüş imkanı da bulunan festivalde ayrıca sürpriz etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Klasik otomobiller ve Yeşilçam etkinliği, her türlü yedek parçanın ve aksesuarın bulunacağı bit pazarı, konserler ile Drive in Movie /Açık Hava Otomobil Sineması da festivale gelenleri nostalji dolu bir yolculuğa çıkaracak.



İKİ RALLİ OTOMOBİLİ DE VAR
Klasik Otomobil Festivali'nde sergilenen klasikler arasında Mustafa Koç'un yarışlarda kullandığı iki ralli otomobili de yer alıyor. Rahmi Koç Müzesi'nden getirilen bu iki ralli otomobili için özel bir alan oluşturuldu.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 60 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 134 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 259 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar