Kadınların otomobil zevki rafine

Türkiye’de kadınlarla erkeklerin otomobil zevkleri tamamen farklı. Bunun nedeni ise erkeklerin ve kadınların otomobillere bakış açısı. Erkekler otomobili statü simgesi olarak görüyor. Dolayısıyla...

Türkiye’de kadınlarla erkeklerin otomobil zevkleri tamamen farklı. Bunun nedeni ise erkeklerin ve kadınların otomobillere bakış açısı. Erkekler otomobili statü simgesi olarak görüyor. Dolayısıyla arkadaşlarına hava atabileceği bir otomobile sahip olmayı istiyor. Bu yüzden otomobil satın alırken motor özellikleri, tasarım, sürüş karakteri, donanım gibi özelliklere dikkat ediyor. Ekonomik durumu yeterliyse gösterişli otomobiller satın alıyor. Kadınlar otomobil satın alırken ihtiyaçlarına göre karar veriyor. İlk başta otomobilin konforuna, güvenlik donanımlarına bakıyor. Ama duygusal oldukları için estetiğe erkeklere göre daha fazla önem veriyor. Özellikle renklere dikkat ediyor.

OTOMATİK VİTES
Ancak kadınların bir otomobilde aradıkları olmazsa olmaz özellik ise otomatik vites. Otomatik vitessiz bir otomobil, kadınlar için adeta yok hükmünde. Kullanımı daha rahat olduğu için otomatik vites tercih ediyorlar. Böylece yoğun şehir trafiğinde dur-kalk sırasında vites değiştirmeyle uğraşmadan, otomobil kullanabilme özgürlüğünü yaşıyorlar.

RENKLER
Kadınların büyük çoğunluğu otomobil alırken parlak canlı renkleri tercih ediyor. Başta kırmızı ve tonları olmak üzere, mavi, yeşil ve gri renkleri beğeniyorlar.

IŞIKLI MAKYAJ AYNASI
Otomobilin iç tasarımının şık ve kullanışlı olması kadınlar için önemli. Çünkü kadınlar, trafikte kendilerini evinin banyosunda gibi rahat hissettirecek otomobiller istiyor. Trafikte makyajını yapabileceği ışıklı ayna vb gibi olanaklara sahip otomobilleri tercih ediyor. Ayrıca, otomobilin iç mekanının şık bir tasarıma sahip olması ve kaliteli malzemelerden üretilmesi kadınlar için önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 60 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 134 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 259 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar