'Ben de varım' dedi

Lüks ve konfor özellikleriyle her geçen gün daha fazla SUV araçlara benzeyen pick-up'lar adeta yok satıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre yılın ilk altı ayında 8 bin 494 adet pick-up satıldı....

Lüks ve konfor özellikleriyle her geçen gün daha fazla SUV araçlara benzeyen pick-up'lar adeta yok satıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre yılın ilk altı ayında 8 bin 494 adet pick-up satıldı. 2016'yı yüzde 33.5 artışla 20 bin 176 adetle kapatan pick-up pazarının, bu yıl sonunda da aynı seviyede gerçekleşmesi bekleniyor. Pickup araçların tercih edilmesindeki en büyük faktörlerden biri vergi avantajına sahip olması. Yüzde 4'lük ÖTV oranı pick-up'ların fiyatlarını cazip kılıyor.

KAYITSIZ KALMADI
Şu anda pazarda Ford, Fiat, Mitsubishi, Toyota, Volkswagen, Isuzu, Ssangyong ve Nissan'ın pick-up modelleri bulunuyor. Ancak her geçen gün yenileri ekleniyor. Mercedes-Benz de, pick-up pazarının büyümesine kayıtsız kalamayan markalar kervanına katıldı. Yeni modeli X-Serisi'nin dünya tanıtımını Güney Afrika'nın Cape Town kentinde gerçekleştirdi. Mercedes-Benz yeni pick-up modeli X-Serisi'nin Türkiye'de ekim itibariyle satışa sunulması bekleniyor. İlk etapta dört silindirli 2.3 lt (163 bg v 190 bg) motor seçenekleri ithal edilecek. 2018'in ikinci yarısından itibaren ise 6 silindirli 3.0 lt (258 bg) motor versiyonu da satışa sunulmaya başlanacak.

ASFALT PERFORMANSI İYİ
X-Serisi, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, Low Mod ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyor. Off-road dışında asfalt sürüş performansıyla da dikkat çekiyor. Mercedes-Benz yeni X-Serisi, Pure, Progressive ve Power olmak üzere üç farklı donanımla satışa sunulacak. Pure donanım seviyesinde boyasız olan ön tampon, Progressive seviyesinde gövde renginde boyanırken, Power donanım seviyesinde ise krom eklentiler ve alt koruma ile sunuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 60 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 134 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 259 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar