Sedye yerine oyuncak Rolls-Royce

Otomobilde lüks denince ilk akla gelen markalar arasında Rolls- Royce bulunuyor. 1904 yılında Charles Stewart Rolls ve Frederick Henry Royce'un işbirliği ile doğan Rolls-Royce, bugün dünyada herkes tarafından bilinen bir marka haline...

Otomobilde lüks denince ilk akla gelen markalar arasında Rolls- Royce bulunuyor. 1904 yılında Charles Stewart Rolls ve Frederick Henry Royce'un işbirliği ile doğan Rolls-Royce, bugün dünyada herkes tarafından bilinen bir marka haline geldi.
İş dünyası, devlet adamları, sporcular ve ünlü yıldızlar tarafından tercih edilen Rolls-Royce'un en önemli özelliği kişiye özel üretim yapması.

HASTANEYE BAĞIŞLANDI
Dünyanın en pahalı ve en lüks otomobillerini üreten Rolls-Royce geçtiğimiz günlerde bir ilke imza attı. Çocuklar için oyuncak bir otomobil geliştirdi. İngiliz markanın kişiye özel modeller geliştiren Bespoke bölümü tarafından tasarlanan bu model, geçtiğimiz günlerde İngiltere'deki St. Richard's Hastanesi'ne bağışlandı. Elektrikli bu oyuncak otomobilin, hastanenin pediatrik cerrahi biriminde yatan çocukların stresini azaltması bekleniyor. Hastane yöneticileri, çocukların sedye yerine kendi kullandıkları oyuncak otomobille ameliyathaneye gitmesinin olumlu etkisi olduğunu söylüyorlar. Bu arada hastane yönetimi çocukların hastane içinde otomobili rahat kullanabilmeleri için koridorlara trafik işaretleri yerleştirdi.

MAKSİMUM HIZI 16 KM
Rolls-Royce Bespoke bölümü, elektrikli oyuncak otomobili geliştirmek için yaklaşık 400 saat çalıştı. Otomobil 16 kilometre maksimum hıza sahip. Ancak, hastanede herhangi bir kazaya neden olmamak için hızı 7 kilometre ile sınırlandırıldı. Otomobilin birçok parçası üç boyutlu yazıcıda üretildi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 185 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 130 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 62 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 265 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar