Düğme yerine tablet ekran

Düne kadar otomotiv dünyasında kokpitteki düğmelerin sayısı ile otomobilin değeri arasında bir bağlantı olduğu düşüncesi hakimdi. Birçok tüketici, düğme sayısı ne kadar fazlaysa...

Düne kadar otomotiv dünyasında kokpitteki düğmelerin sayısı ile otomobilin değeri arasında bir bağlantı olduğu düşüncesi hakimdi. Birçok tüketici, düğme sayısı ne kadar fazlaysa, ödediği paranın karşılığını o kadar aldığına inanıyordu. Otomotiv firmaları, bu düşünceden yola çıkarak kokpit tasarımında, düğmeleri öne çıkarıyordu. Tüketiciler, birçok düğmeyi hayatları boyunca hiç kullanmasalar bile, kokpitinde bol düğmesi olan otomobilleri satın almaya devam ettiler.

Ancak, teknoloji dünyasındaki gelişmeler kokpit tasarımlarını değiştirmeye başladı. Mucit işadamı Elon Musk'ın sahibi olduğu otomobil markası Tesla ile düğme dönemi bitti.
Tesla Model S'de düğmeleri ortadan kaldırarak kokpite dev bir tablet yerleştirdi. 17 inçlik dokunmatik tablet ekranıyla klima, navigasyon, müzik sistemi ve sunroof'u kontrol etmek mümkün. Aynı zamanda sürüş ayarları da tablet ekrandan yapılabiliyor. Tesla'nın diğer modelleri X ve Model 3'de de dev tabletler bulunuyor.
Otomotiv dünyasındaki bu değişime diğer markalar da uyum sağladı. Yeni modellerinin kokpitinde tablet ekranlar kullanmaya başladı. Böylece kokpitte kontrol düğmesi döneminin sonuna gelindi.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 130 Okunma ÖTV muafiyetli oto satışı %48 11 Mart 2024 | 252 Okunma Oto kiralamada voltaj yükseliyor 04 Mart 2024 | 101 Okunma Otobüsler de elektrikleniyor 26 Şubat 2024 | 140 Okunma Cenevre’de Çin işi fuar 19 Şubat 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar