FETÖ ile mücadelede çok titiz olmalıyız

Pensilvanya-CIA ortak yapımı bir “Altın Nesil” yetiştirme programıyla/müfredatıyla eğitim dünyasına nüfuz eden FETÖ’nün ilk demir attığı yer MEB oldu. Dolayısıyla FETÖ bu ülkenin...

Pensilvanya-CIA ortak yapımı bir “Altın Nesil” yetiştirme programıyla/müfredatıyla eğitim dünyasına nüfuz eden FETÖ’nün ilk demir attığı yer MEB oldu. Dolayısıyla FETÖ bu ülkenin okullarında, üniversitelerinde palazlandı. Savcısı, hâkimi, emniyetçisi, istihbaratçısı, sanatçısı, akademisyeni, öğretmeni vs. dershaneler adı verilen karargâhlarda eğitilerek devletin kurumlarına yerleştirildi/sızdırıldı.

Biz, bu büyük tezgâhı anladığımızda üzerimize bomba yağdırıyorlardı. O yüzdendir ki FETÖ’nün doğup büyüdüğü eğitim dünyasında sıkıntılar birden bitmez diye düşünüyorum. Dolayısıyla 15 Temmuz’dan sonra bir milyon personeli bulunan MEB’de üst düzey hariç, tabanda 30 bin civarında öğretmeni ihraç ederek ciddi bir temizliğin yapıldığını düşünebilir miyiz? Keza FETÖ’nün en etkin olduğu diğer kurum olan YÖK’te de durum bundan pek farklı değil. KPSS, YGS, LYS, YDS gibi sınavlarda hırsızlık yapan FETÖ'nün, MEB’in kendi bünyesinde yaptığı sınavları pas geçmesi beklenebilir mi? Peki, cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen aylardır doçentlik sınavları konusunda gözle görülür somut bir değişiklik/düzenleme yapmayan YÖK’te sorunlar yok mu?

Daha geçenlerde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar’ın FETÖ’cü olduğuna dair kuvvetli deliller var. Sabah’tan Kenan Kıran’ın haberine göre; 2006'da girdiği yabancı dil sınavından 21 alan bu katil aynı yıl ALES'e girerek 2 eksik dışındaki tüm soruları doğru cevaplıyor!

Düşük dil puanıyla ABD'ye nasıl gittiği ve nereden desteklendiği belli değil mi? Üstelik bu katil ESOGÜ Eğitim Fakültesi'nde 45 hocadan 25'i hakkında iftira dilekçesi yazmış. Bu da ayrı bir sulandırma taktiği.

Bilindiği gibi FETÖ ile ilişkisi olan kişilerin belirlenmesi ve gerekli işlemlerin yapılmasında, tek yetkili merci, üniversiteler olmuştur. YÖK bu süreçte inisiyatif almaktan kaçındı ve bütün sorumluluğu üniversitelere bıraktı. Bazı üniversiteler ise bu önemli ve hayati sorumluluğu yerine getirirken nadir de olsa bazı hatalar yaptılar ve sürecin zarar görmesine yol açtılar.

Örneğin bazı üniversitelerde, suçlu /suçsuz ayrımının net olarak ortaya konulmadığı gibi suçluların yanına rektör ile kişisel husumeti olan birkaç hocanın da isminin eklenmesi şeklinde listelerin belirlendiği hatta bazı üniversitelerde FETÖ listelerini belirleyen kişilerin daha sonra FETÖ üyesi olmaktan haklarında soruşturma geçirdikleri iddiaları var. Volkan Bayar örneği de ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.339 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar