AK Parti’nin yeni dönem eğitim politikaları

Muhalefet partileri gibi gözümüze kestirdiğimiz her şeyi satıp dağıtmak için değil birlikte toplamak ve daha güçlü, zengin, özgür bir ülke olmak için Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına...

Muhalefet partileri gibi gözümüze kestirdiğimiz her şeyi satıp dağıtmak için değil birlikte toplamak ve daha güçlü, zengin, özgür bir ülke olmak için Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına doğru 2023 hedeflerimizi belirledik.

Bu sebeple Türkiye daha itibarlı bir meclis, daha güçlü bir hükümet, bağımsız ve tarafsız yargısı ile daha etkin ve istikrarlı bir ülke olmak için başkanlık sistemine geçiyor. Dolayısıyla tüm kurumlarımızın yeniden inşasını gündemimize aldığımız bir şahlanma dönemindeyiz.

Bu süreçte benim için önemli olan; eğitim alanında yapılacak yeniliklerdi. Çünkü bir ülkenin eğitimi ne kadar güçlü, okulları ne kadar kaliteli ise hedeflerine o denli hızlı ulaşır. AK Parti hükümetleri döneminde eğitim sistemini eleştirmemin yegâne nedeni budur. Bilindiği gibi başta FETÖ olmak üzere PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri eğitim sisteminin zayıf yönlerinden istifade ederek bu ülkenin zeki çocuklarını devşirerek onları gözü kara birer militana dönüştürdü.

Eğitim kurumları otoriter laiklik, çağdaşlık, pozitivizm gibi 19.yüzyıl batı değerlerini aktaran birer araç olmak yerine milletimizin engin kültür ve sanat birikimini, düşüncemizi, köklü medeniyet mirasımızı, bilim tarihimizi, değerlerimizi dünyaya aktaran birer araç olmalıdır. Şimdi bunu konuşacağımız ve tatbik edeceğimiz şahane bir döneme geçiyoruz.

Hakkını yemeyelim AK Parti, 2002 yılından beri eğitim alanında önemli gelişmeler kat etti. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez merkezi yönetim bütçesinden en yüksek pay eğitim alanına ayrılmaya başlandı. Örneğin toplam eğitim bütçemiz 2002 yılında 9,3 milyar TL iken 2018 yılında bu rakam 14’e katlanarak tam 134,7 milyar TL’ye ulaştı.

Andımız adlı yemin metni ile Milli Güvenlik Dersleri hakkında başlattığım kampanyaları hatırlıyorum. Çocuklarımızı o dönemin ideolojik atmosferinde militarist bir takım uygulamalarla tek tipleştiren katı eğitim uygulamalarına son verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.632 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.335 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 439 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 322 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar