24 Haziran seçimleri ve Türkiye’nin beka sorunu

Erken seçim kararı alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan; “24 Haziran'dan sonraki dönemde bir başka Türkiye'yi inşa ve ihya edeceğiz. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. 24...

Erken seçim kararı alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan; “24 Haziran'dan sonraki dönemde bir başka Türkiye'yi inşa ve ihya edeceğiz. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. 24 Haziran'ı bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum. Depremin yıkıcı etkilerine karşı hazırlık yapmış olacağız. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz” dedi. Bu burada dursun.

Bilindiği gibi Netanyahu, geçtiğimiz günlerde İran’ın nükleer arşivinin kopyaları olduğunu iddia ettiği belgeleri büyük bir basın toplantısı ile açıkladı. Netenyahu’nun toplantı sırasında İran’ın Amad Proje’sine ait olduğunu iddia ettiği belgelere göre İran, nükleer silah üretmeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor. İsrail, bu belgeler ışığında İran’ın nükleer anlaşma koşullarına uymadığını ve tüm dünyayı da kandırdığını iddia ederek İran’ı bir defa daha hedef gösterdi.

Eğer açıklanan bu belgeler doğruysa İran gibi kapalı bir ülkeden, nükleer çalışmalar gibi özel bilgileri ortaya koyan belgeler alınmış ise tüm dünyanın İsrail istihbaratına karşı daha dikkatli olması gerekir.

Nitekim gelişmelerin ardından ABD’den gelen açıklama,” İsrail’in bulup getirdiği belgelerin yeterince açıklayıcı olduğu yönünde oldu. Trump, “ İran’a güvenilmez deyip duruyordum, işte haklı çıktım” mealinde bir açıklama yaptı.

Netanyahu delil olduğunu iddia ettiği belgeleri açıkladıktan hemen sonra İsrail parlamentosundan savaş yetkisi aldı. Bu şekilde de İran’ın doğrudan İsrail tarafından vurulmasının yasal zemini de hazırlanmış oldu.

Bu yazıyı yazarken bile Heretz Gazetesi, İsrail’in Savunma Bakanı Moşe Yalon’un, bölgede yeni gelişmeler olabileceğini, bu ihtimale karşı İsrail ve Rusya arasında “kırmızı hat” kurulduğunu ifade eden açıklamalarını geçiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.339 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar