Bizim Hocaların Gündemi!

“Ayakta iskarpin veya fotin, yelek, gömlek, kravat, yakalık, caket ve bittabi bunların tamamlayıcısı olmak üzere başta siper-i şemsli (güneşlikli) serpuş… Bu serpuşun ismine şapka denir.” 1925...

“Ayakta iskarpin veya fotin, yelek, gömlek, kravat, yakalık, caket ve bittabi bunların tamamlayıcısı olmak üzere başta siper-i şemsli (güneşlikli) serpuş… Bu serpuşun ismine şapka denir.” 1925 yılının ana gündem maddesi buydu. Ülkenin temel meselesi!

İki yıl kadar evvel de Ankara İstasyonu'ndaki Cumhurreisliği Kalem-i Mahsus Binası’nda mevzu Teşkilat-ı Esasiye’de dinin yerine gelince; Mahmut Esat Bozkurt ” Hıristiyanlığı koyalım” dedi. “Çünkü İslamlık terakkiye manidir! Bu dinle yürünmez ve kimse bize ehemmiyet vermez!”

Bu tutmayınca Türkçe Kur'an, Türkçe namaz ve camilere sıralar, elbiselikler konulması ve ayakkabılarla girilmesi şeklinde uzayıp giden bir dizi dinde ıslahat çalışmaları gündeme geldi.  “Türk Kur’an’ı” tabiri de ilk defa bu dönemde ortaya atıldı ve ibadetlerin Türkçeleştirilmesi projesi hız kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.632 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.335 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 439 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 323 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar