Zulmüyle, rantıyla, ihanetiyle 28 Şubat

“ İdam kararını büyük bir sabırsızlıkla bekliyor, idam edecekler ve kurtulacağım diye seviniyordum. Düşünün yani o kadar…”(Şükrü Sak, Salih Mirzabeyoğlu ile Zindan Konuşmaları...

“ İdam kararını büyük bir sabırsızlıkla bekliyor, idam edecekler ve kurtulacağım diye seviniyordum. Düşünün yani o kadar…”(Şükrü Sak, Salih Mirzabeyoğlu ile Zindan Konuşmaları, sayfa;23)

Ağır işkenceler altında yıllarını bedel ödeyerek geçiren bir mütefekkirin sözleri bunlar…

28 Şubat’ta jandarma bana yan gözle baktı diyerek bugün makam-mevki sahibi olan muhafazakârlar bunu anlayabilirler mi bilemiyorum. Lakin benim tanıklık ettiğim; o gün hanımlarının eteklerinin altına gizlenen birçok insanın bugün ağır bedeller ödedik diyerek piyasada yer etmesidir.

İstiklal Harbi kaçkınları gibi 28 Şubat kaçkınları da vardı anlayacağınız. Bir avuç başörtülü kızı öylece bırakan korkak insanlardı onlar.

Bugün 28 Şubat darbecilerinin yargılandığı ancak darbecilerin yargıya verdikleri talimatların geçerli sayıldığıenteresan bir süreç yaşıyoruz. Buna yönelik ciddi bir tepkinin olmaması da ilginç bir hissizlik hali.

Bugün FETÖ’nün mağdur edildiği zannına kapılan bazı İslamcı görünümlü yazarlar, Erdoğan ülkeyi 28 Şubat’tan beter hale getirdi diyecek kadar işi zıvanadan çıkarmışlardı. Örneğin biri, “Benim partimin iktidarında, devletin, muhaliflere karşı 28 Şubat dönemindekinden daha müsamahasız görünmesi gücüme gidiyor” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.632 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.335 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 439 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 323 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar