Hayırlı müfredatlar!

Bu yıl 6.sınıf öğrencileri, Türkçe kitaplarının 13. sayfasına geldiklerinde kutup ayısının boğulmakta olan insana yaptığı o ayıp işaretle karşılaşacaktı. Neyse ki  MEB o...

Bu yıl 6.sınıf öğrencileri, Türkçe kitaplarının 13. sayfasına geldiklerinde kutup ayısının boğulmakta olan insana yaptığı o ayıp işaretle karşılaşacaktı. Neyse ki  MEB o sayfayı  yırtıp attı. Geçen yıl 6.sınıf sosyal bilgiler ders kitaplarından da “Türkçe olimpiyatlarını” öven bir sayfayı yırtıp atmıştık!

Milli eğitimin problemli olduğu bir gerçek. Hala ciddi anlamda üst düzey FETÖ temizliği yapılmadı. Bu tür bilgileri kitaplara yerleştiren komisyonlarda da bu bilgilere onay veren yetkili kişilerde de ciddi sıkıntılar mevcut.

Beni üzen, bilhassa Sosyal Bilgiler ders kitaplarında 15 Temmuz'un başlı başına bir ünite olarak yer almaması oldu. Oysa ilk kademeden itibaren 15 Temmuz ruhunun ders kitapları aracılığıyla yeni nesillere aktarımı sağlanabilirdi. Örneğin ilkokul öğrencileri için boyama kitaplarından, 15 Temmuz için yazılmış şiirlere, bestelenmiş müzik parçalarından okuma kitaplarına varana kadar bir dizi çalışma hazırlanabilirdi.

Bu ülkenin çocukları ülkesine hainlik yapan düşmanlarını da bağımsızlığı uğruna canlarını ortaya koyan kahramanlarını da tanımalıdır.  

MEB müfredat değişikliğini kamuoyuna duyurduktan hemen sonra Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri başta olmak üzere CHP'li vekillerin, kadın derneklerinin, FETÖ'cü yazar-çizer tayfasının, birinci gündem maddesi  “eğitim”  oldu.  Henüz şehirli olamamış eğitimli yobazlardan Ayşe Arman örneğinde de olduğu gibi ne kadar çapsız, kalitesiz, ahlaksız insan varsa yalan yanlış bilgilerle müfredatın güya bilimsel, laik eğitime(!) aykırı olduğunu ispat etmeye çalıştı.

Atatürk'ü kullanarak FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine açıktan destek veren, ülkesini batılı devletlere şikâyet eden, bağımsızlığımıza kasteden küresel emperyalist çetenin gönüllü acenteliğini üstlenen CHP ise her zamanki sinsiliğiyle Atatürk'ün ders kitaplarından kaldırıldığını bahane ederek bundan siyasi çıkar elde etme derdinde!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar