Seyyid Hafız Kemal Efendi'nin nefesi de çok kuvvetliymiş

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (11.10.2022)''Seyyid Hafız Kemal Efendi'nin nefesi de çok kuvvetliymiş'' başlıklı yazısı.

Millet İttifakı'nın adayını belirlemeden ABD'ye gitmek siyaseten intihar gibi bir durumdu. Dedik, uyardık ama Kemal Bey dinlemedi. Danışmanlarını falakaya yatırmak lazım onlar da engel olmadı!

Tabii ki şaka yapıyorum.

Haklarını teslim etmek gerek! Niye mi? Kemal Bey'in ABD ziyaretine bir kılıf buldular. Öncelikle buna bir ad uydurup 'Büyük vizyon yolculuğu' dediler.

Kemal Bey'in büyük vizyon yolculuğu.

Düşünsenize böyle bir yolculuğa Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke ile çıkıyorsunuz. Vizyonun büyüklüğünü buradan anlayın. Oysa en ideal isim sevgili Engin Özkoç'tu.

Neyse...

Biri IMF heyetiyle kapalı kapılar arkasında görüşürken yakalanmış Faik Öztrak.

Öteki ise 'PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini, bu konuda elinde istihbari bir bilginin olmadığını' söyleyen Selin Sayek Böke! Aslında bu iki isme baktığınızda söz konusu büyük vizyon yolculuğunun gündemini tahmin etmeniz zor olmuyor.

Ama gelin bize nasıl yutturmaya çalıştıklarına bakalım.

Nükleer bilimi, dirençli ortamlarda enerji dönüşümü için yeni materyeller, nükleer enerjinin geri dönüşümü için katı oksit...

'Bu ne şimdi' demeyin sakın?

Kemal Bey'in gündemi. Demem o ki bize böyle pazarlanıyor.

Kemal Bey büyük vizyon yolculuğunda birkaç bilim insanıyla görüşecek. Bunlardan biri de Bilge Yıldız.

Kendisi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde Nükleer Bilim Profesörü.

Kemal Bey, Bilge Yıldız'ı ziyaret edecek. Kendisinin bilim konusundaki duyarlılığını da böylece tüm Türkiye'ye göstermiş olacak!

Yerseniz!

Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim o enstitünün ismini telaffuz etmeye çalışmasın. Hakkaten zor. Herkes için zor. Gerçi Kemal Bey hafız! Bir çırpıda ezberler! Bu hafızlık konusuna birazdan değineceğim ama biz yine şu nükleer işine dönelim.

Yahu nükleer enerjiye karşı çıkıp ülkeyi yangın yerine çeviren sizdiniz. Bırakın nükleer enerjiyi her türlü santrale savaş açmıştınız.

Beyimiz bizimle eğleniyor anlayacağınız.

Hasılı Kemal Bey ABD'de bir şey deneyecek. Ne kadarını gizleyebilecek hep birlikte göreceğiz. Bilim/milim işin numarası!

Biz şimdi gelelim şu hafızlık meselesine.

CHP'de bir balata sıyırma hali var, akıl alır gibi değil. Böyle giderse Kemal Bey'i halife ilan edecekler. Sonrasında mehdi. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin ne diyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar