Kemal Bey ne kadar da mutlu

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (03.01.2022)'' Kemal Bey ne kadar da mutlu'' başlıklı yazısı.

Hoş geldin 2023.

Çetin bir yıl olacaksın belli.

Tarihi bir seçime tanıklık edeceksin.

Şüphesiz en unutulmayacak seçim olacak.

Yeni yılın ilk yazısı bu.

Ne demişler? Yıla nasıl başlarsan öyle devam eder!

Tercihimi Kemal Bey'den yana kullanıyorum.

Sanırım bütün yıl kendisiyle meşgul olacağız. Açık konuşmak gerekirse kendisinin de hoşuna gidiyor bu durum.

Altılı masa 'Kemal Bey üzerinde anlaştı' desek yalan olmaz.

Meral Hanım, Kemal Bey'e teslim olmuşa benziyor.

İmamoğlu ismini de duymak istemiyor anladığım kadarıyla. Ne yalan diyeyim, haklı! Kemal Bey'e direnemedi. Kazan kaldıramadı. Teşkilatları ayartamadı. Çıkıp 'ne olursa olsun adayım' diyemedi.

Yapacak bir şey yok.

Temel Bey rengini belli etti. 'Kemal Bey olsun' dedi. Meral Hanım'a da 'Erdoğan bu iki belediye başkanını da dozer gibi ezip geçer' diyerek mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

Ali Babacan 'aday masadaki liderlerden biri olsun' dedi. Böylece çaktırmadan Kemal Bey'i işaret etmiş oldu.

Davutoğlu'na gelince. Tek korkusu masanın dağılması. Aklı çıkıyor masa dağılacak diye. O zaten başından beri Kemal Bey'e sıcak bakıyor. Zira Kemal Bey 10 milletvekili bahşedecek.

Demem o ki Kemal Bey açısından işler yolunda. Eli kulağında bugün yarın adaylığını resmen açıklar.

Sanırım yılbaşı gecesi, bir video çekip paylaşmış yine.

'Loading loading loading' diyor. Telaffuzu hatalı ama olsun biz anlıyoruz.

Gördünüz mü o videoyu? Görmediyseniz ısrarla tavsiye ediyorum izleyin lütfen. Çocuklar kadar şen! Nasıl da keyifli! Hani deyim yerindeyse ağzı kulaklarında.

Öyle ya tüm engelleri aştı. Adaylığının önünde artık hiçbir engel kalmadı. Neyse biz şimdi dönelim asıl meselemize. Kemal Bey o videoda diyor ki 'Ben söyledim Erdoğan yaptı'! Malum EYT işinden, KYK borçlarının affedilmesinden falan bahsediyor. Önüne de almış onlarca dosya 'projelerim hazır' algısı oluşturuyor. 'Çökme' siyasetinden hayli keyif alıyor belli. Lakin böylesi bir siyasetin nasıl da sevimsiz durduğunun farkında değil. İktidara geldiği gün Türkiye'nin sorunlarını anında çözmekten bahsediyor. Yüzlerce sorunu bir çırpıda çözecekmiş. 'ÖTV'yi kaldıracağım' diyor. Valla çok güzel. Kim 'hayır' der buna? Lakin aylar önce yaptığı bir konuşmada ÖTV konusunda başka şeyler söylüyordu. İlk arabasını alacak genç için sıfır ÖTV'den bahsediyordu. Diğer vatandaşlar için de indirim. 'ÖTV'yi kaldıracağım' demiyordu.

Hangisini baz almalıyız acep bilemedim?

Çiftçilerin sigortasını ödeyecekmiş, çalışanı ağır vergi yükünden kurtaracakmış, maaşları artıracakmış, FETÖ'cü KHK'lıları affedecekmiş....

Bol keseden atıyor Kemal Bey!

Benzer bir konuşmayı 84 milyonluk ülkede herkes yapabilir aslında. Geçin kamera karşısına 'onu da vereceğim, bunu da vereceğim' deyin, ne mani buna? 'Nasıl olacak bu iş' diye soranlara da 'oyunuzu bana verin nasıl olacağını göstereyim' der geçersiniz. Böylece konu kapanır.

Daha da direnen olursa 'loading loading loading' dersiniz. Kimsenin kıpraşmaya mecali kalmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar