Kasetçi henüz kararını vermedi

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (31.08.2022)''Kasetçi henüz kararını vermedi'' başlıklı yazısı.

Bugünler için aylar öncesinden mebzul miktarda istiflemişler. Kendi ürettikleri de cabası. Seçime kadar geçecek on ay boyunca çıkarıp çıkarıp servis edecekler.

Bağlamından koparılmış ifadeler, o günün konjonktüründe söylenmiş sözler, bilinçli olarak verilmiş beyanatlar yahut kıymeti kendinden menkul hoca görünümlü tiplerin hezeyanları.

Hepsi ve daha fazlası oturulup tek tek kurguya dönüştürülmüş.

Nerede, ne zaman, ne amaçla söylendiği belli olmayan sözler şimdi sosyal medyada 'çürümüşlük' algısı oluşturmak için tedavüle sokuluyor. İzleyip de ürpermeyen yahut midesi bulanmayan yoktur.

Kurgu müthiş! Üstüne ne yazılırsa altındaki videoda dillendirilenler o başlık üzerinden algılanıyor.

Yaşı bana denk olanlar bilirler; Türkiye'nin geçmişi bu türden kirli siyasete ilişkin sayısız örnekle doludur.

Yeni nesil bilmez zira yeni karşılaşıyor. Zaten hedef kitle de onlar.

İmamın keçisi çalınır lakin gazete 'imam keçi çaldı' diye manşet atardı.

Fadime Kalkancı/Müslüm Gündüz tiyatrosunu gördü bu ülke.

Kendini hoca olarak tanıtan şarlatanların 'cin çıkartma' bahanesiyle yediği haltları da.

Hiçbirinin dinle diyanetle ilgisi yoktu. Ama dine diyanete alerjisi olanlar çoğu kendi kurguları bu rezillikler üzerinden dindarlara saldırdı. Siyasi rant hedefledi.

Bugünün gençleri şarkıcı Gülşen'e yönelik tepkiyi anlamlandıramayabilirler. Çünkü Gülşen' i ölümüne savunan zihniyetin dün neler yaptığını, neler söylediğini bilmezler.

Gülşen'in çirkin sözlerini 'ne var bunda' diyerek özgürlük parantezinde zırha büründürenler; Milli Eğitim'in ders kitaplarında yer alan bir şiiri okudu diye Erdoğan'ın demir parmaklıklar arkasına gönderilmesine alkış tutuyorlardı.

Şiir yahu!

Ama bugünün gençleri nereden bilsin!

Türkiye'de yüzlerce merdiven altı cemaat/tarikat görünümlü yapı var.

Alayı Ak Parti'ye düşman.

Aralarında köklü olan cemaatler de var.

Şeyhlerinin açıkça 'CHP'ye, İYİ Parti'ye oy verin' çağrılarını açın internetten izleyin. Ak Parti'ye, Erdoğan' a kustukları nefreti de göreceksiniz. Ama onların sair konuşmaları mercek altına alınmaz.

Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren bir kitle partisi olduğu gerçeğini gözardı edip bu merdiven altı yapıların uyduruk hocalarının hezeyanlarını Ak Parti'ye mal etmek bir miktar siyasi rant sağlayabilir.

Ancak hakikatin farkında olanları da günün sonunda Ak Parti etrafında kenetler.

Denebilir ki; devlet bu merdiven altı yapılara niçin müdahale etmiyor? Yahut iktidar! Aslında ediyor. Ediyor etmesine de CHP bu müdahaleye karşı ortalığı ayağa kaldırıyor. Çünkü o merdiven altı yapılardan siyasi rant devşiriyor.

Falanca profesörün din adına ortaya koyduğu hezeyanlar üzerinden Ak Parti'yi itibarsızlaştıranlar; söz konusu o profesörün Ak Parti ve Erdoğan karşıtlığını nereye koyacaklar? Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ile gönüldaşlığını nereye koyacaklar? FETÖ bu millete ait tüm değerlerin içini boşalttı. İtibarsızlaştırdı. Kirletti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar