Gerçeğe çeyrek kala

Henry Kissinger 'Bir şeyin gerçek olmasından daha önemli olan, o şeyin gerçek olarak algılanmasını sağlamaktır' der. Türkiye'nin ormanları ateşe verilmiş, devlet tüm imkân ve kabiliyetiyle seferber...

Henry Kissinger 'Bir şeyin gerçek olmasından daha önemli olan, o şeyin gerçek olarak algılanmasını sağlamaktır' der.

Türkiye'nin ormanları ateşe verilmiş, devlet tüm imkân ve kabiliyetiyle seferber olmuş, yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alınıp söndürülmüş.

Bu bir başarıdır.

Aksini iddia edenlere burada tek tek benzer olaylar karşısında dünyanın ne yaptığını sıralayacak değilim. Çünkü konu bu değil. Kaldı ki sıralasanız ne olur? Zira senden benden iyi biliyor gerçeği.

Ama yine de isteyen internete girip dünyadaki orman yangınlarına, müdahale şekline, kaç gün değil kaç ayda söndürülebildiğine, bu yangınlarda kaç kişinin hayatını kaybettiğine bakabilir. 35-40 ilimizde onlarca farklı noktada ormanlarımız ateşe veriliyor ve ortada kaotik bir durum var. Bin tane uçağınız olsa ne değişir? Mademki ormanlar yanıyor ve yandı 'Erdoğan'ın yüzünden oldu' der geçersiniz.

Kimin yaktığıyla, neyi amaçladığıyla ilgilenmezsiniz. Dahası bile

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar