Almanya'nın Kavala tepkisi çok hayırlı olmuştur

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (03.05.2022)''Almanya'nın Kavala tepkisi çok hayırlı olmuştur'' başlıklı yazısı.

Çılgına dönüp saç baş yoldular...Küstahlaştılar...

Hadlerini ziyadesiyle aştılar...

Tehdit ettiler...

Almanlardan söz ediyorum. Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası sonrası ortaya koydukları tuhaf tepki tabii ki anlaşılır gibi!

Geçmişte de benzerlerini yaptılar çünkü.

Lakin Osman Kavala kararı ayarlarını nedense çok bozdu!

Sahi neden acaba?

Alman Dışışleri Bakanı Baerbock, adı Osman soyadı Kavala olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kişi için tüm diplomatik teamülleri yok sayarak çirkinleşti.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Alman Dışışleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Düşünsenize Alman mahkemeleri adı Hans soyadı Züttenber/Müttenberg/Hüttenber olan bir vatandaşına ceza verecek Türkiye de buna tepki gösterecek!

Mümkün mü sizce?

Eeeee? Almanların bu cüreti nereden geliyor?

Osman Kavala Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı değil mi?

Türk mahkemeleri her gün onlarca, yüzlerce kişiyi cezaya çarptırıyor.

Niçin özellikle Osman Kavala?

Hayırsever iş adamıymış!

Demokrasi savunucusuymuş!

Şöyleymiş, böyleymiş!

Yersen...

15 Temmuz sonrası tutuklanan FETÖ'cü muvazzaflar için de ABD benzer tepki ortaya koymuştu. 'Çalışma arkadaşlarımız tutuklanıyor' anlamına gelebilecek sızlanmazları olmuştu!

Kimsenin şüphesi olmasın aynı tepkinin lacivertli!

Almanya Federal Hükümeti 'Karar bir savaş ilanıdır, Kavala derhal şerbet bırakılsın' dedi.

Şu çirkinliğe, şu rezilliğe bakar mısınız?

Adı Osman soyadı Kavala olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir ismin tutuklanmasına 'savaş ilanı' diye tepki göstermek neyin paniği ve telaşıdır.

Size ne gözüm?

Gelelim şimdi meselenin asıl kısmına. Almanlar Osman Kavala kararı sonrası böylesi pervasızca tepki ortaya koyunca içeride kamuoyunun gözü bir anda açılıverdi. Aslında Almanların bu 'duygusal' tepkisi kendileri açısından stratejik bir hataydı.

İyi ki böyle davrandılar.

İyi ki küstahlaştılar.

İyi ki hadlerini aştılar.

Bu sayede kamuoyunun Osman Kavala hakkında verilen karara ilişkin şek ve şüphesi ortadan kalkmış oldu.

Gerçi karar öncesi Türkiye'deki yabancı büyükelçilerin Kavala için sözüm ona 'intihar' eylemine kalkışmaları vatandaşın uyanmasına yetmiş de artmıştı. Erdoğan'ın sert çıkışı ve 'gerekirse göndeririz' açıklaması artistlik yapan büyükelçilere de geri adın attırmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar