Yerel seçim pazarlığı İstanbul üzerinden ilerliyor

Yerel seçimler gündemi İstanbul üzerinden ilerliyor. Seçim 81 ilde değil de sadece İstanbul’da yapılacakmış gibi bir hava var ortada. İttifaklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı...

Yerel seçimler gündemi İstanbul üzerinden ilerliyor. Seçim 81 ilde değil de sadece İstanbul’da yapılacakmış gibi bir hava var ortada. İttifaklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılıyor. İYİ Parti ve Meral Ablasından destek alamayan Ekrem İmamoğlu, PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM’le ilerliyor. Birde bonusu var TİP.

Hatırlarsanız kandil, Cumhurbaşkanlığı seçiminde tüm stratejisini Erdoğan’ı yok etmek üzerine kurmuştu.Hatta Ümit Özdağ’la yapılan gizli protokol bile bu duruma engel olmadı Kandil Kılıçdaroğlu’nun yanında oldu. Kandil, Erdoğan yeter ki kaybetsin rüyasıyla besleniyor. Bakalım Kandil’in rüyası mı çıkacak yoksa asil Türk Milletinin duası mı kabul olacak.

PKK’nın meclis kolu olan partiler, açık ve şeffaf işbirliği konusunda ki talepleri bu defa dikkate alınacak mı? Özel’le bir protokol yapacaklar mı, yoksa merdiven altı pazarlıkları mı tercih edecekler?

Pazarlık DEM’in CHP’ye vereceği destek karşısında ilçe belediye başkanlıkları. Kulislerde konuşulan DEM’in sadece İstanbul’da değil, Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Mersin ve Antalya’da ilçe belediye başkanlıklarını istediği.

DEM’in Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’da ki blok oyunu verme karşılığında Esenyurt ve Sultangazi ilçelerini pazarlık konusu yaptığı konuşuluyor. DEM İstanbul ve batı da yer alan bölgelerde siyasi çıkarma yapmak istiyor. Bölge partisi olmadığını bölge siyasetinin dışına çıkarak göstermek istiyor.

CHP’de ittifak görüşmeleri Ekrem İmamoğlu üzerinden yapılıyor. Özgür Özel sadece onay merci.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.301 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar