X,Y,Z derken bir de Alfa doğdu

İnsanlığın varoluşundan itibaren yaşanan olaylar toplumların ortaya koyduğu davranışlara etki etmiştir. Benzer olayları benzer yıllarda yaşamış olmanın getirdiği benzer özellikler ve tepkiler...

İnsanlığın varoluşundan itibaren yaşanan olaylar toplumların ortaya koyduğu davranışlara etki etmiştir. Benzer olayları benzer yıllarda yaşamış olmanın getirdiği benzer özellikler ve tepkiler vardır.


İnsan yapısı gereği ileriye gitmek ve gelişebilmek için bir önceki kuşağın yaşanmışlıklarına, tecrübesine değer vermelidir. Kuşaklar arası değişimler aslında büyük bir kültürel mirastır.


Her kuşak benzer davranış kalıplarına sahip biçimde diğer kuşaklardan ayrışır. Baba ile oğul arasındaki yaş farkı gibidir bu ayrışma. Kuşakların hayatı algılama biçimleri, her birinin kendine has karakteristik özellikleri, değerleri, güçlü ve zayıf yönleri vardır. Bu sebeple kuşakları yalnızca doğdukları zaman ölçeğinde bakmak doğru olmaz. Dünyada beş kuşaktan bahsedilirken altıncı kuşak Alfa (α) kuşağı da listeye eklendi.

Kuşakların Sınıflandırılması:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devletin duruşuna yapılan alçak misilleme 24 Ekim 2024 | 4.843 Okunma Devlet aklıyla soruyor 23 Ekim 2024 | 12.097 Okunma Kilise hizmetkarı vatansız olarak öldü 22 Ekim 2024 | 8.259 Okunma Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır 21 Ekim 2024 | 6.472 Okunma Zihinlere suikast yapıldı 18 Ekim 2024 | 6.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar