Siyasi meşruiyeti kim ihlal ediyor?

Siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağının öznesidir millet iradesine saygı ve demokrasi. Kemal Kılıçdaroğlu  iktidarı siyasi meşruiyetten yoksun olmakla itham ediyor.İktidarlar gücünü öncelikle millet...

Siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağının öznesidir millet iradesine saygı ve demokrasi. Kemal Kılıçdaroğlu  iktidarı siyasi meşruiyetten yoksun olmakla itham ediyor.

İktidarlar gücünü öncelikle millet egemenliğinden, hukuk, demokrasi ve yasalardan alır. O nedenle iktidar partisi milletin ona verdiği yetkinin (oy) sonucu olarak meşruiyetin tamda merkezinde duruyor. Tamtamına 13 seçim kazanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meşruiyetini sorgulamak haddi aşmak olur. Sayın Erdoğan  milletin helal oylarıyla yetki almıştır, büyük bir başarı hikayesi yazmıştır.

İktidarın meşruiyetini sorgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu mevcut hukuk sistemine göre gayrimeşru olan FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriy le siyasal ilişki kurarak, seçim ortaklığı yapmak için talimat almıştır. Kılıçdaroğlu bu davranış modeli, bu iletişim şekliyle siyasi meşruiyetin dışına çıkmıştır. Dolayısıyla iktidarın siyasi meşruiyetini sorgulama hakkını yitirmiştir.

Kılıçdaroğlu objektif ve samimi değildir bu konuda. En önemlisi iyi niyetli değil. Gayrimeşru yapılarla temas edince meşruiyet dairesinin dışına çıkıyor, bunun yanı sıra seçimleri kazanan tarafın meşruiyetini sorgulama ya kalkıyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu demezler mi?

Siyasetin kuralları vardır, Kılıçdaroğlu, bugüne kadar bu kurallarını ihlal ederek gayrimeşru güçlere, vesayet odaklarına alan açmaya çalışmıştır. Şu günlerde bu çalışmalarına daha fazla mesai ayırmaktadır.

Kılıçdaroğlu'na en etkili ve ses getiren cevabı  dünkü grup konuşma sında MHP lideri Devlet Bahçeli verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.334 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar