Siyaset gündemi

CHP kongrelerindeki kavgalar ve Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kılıç kuşananlar arasındaki kaos sebebiyle dikkat çekici.Değişim tüm partiler için gerekli ama saygı ve demokrasi kuralları ihlal...

CHP kongrelerindeki kavgalar ve Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kılıç kuşananlar arasındaki kaos sebebiyle dikkat çekici.

Değişim tüm partiler için gerekli ama saygı ve demokrasi kuralları ihlal edilmeden gerçekleşmesi en baş kural olsa gerek. Bakıldığın da olağan bir durumu olağanüstü haline getirme çabasına gözler çevrilmiş durumda.

Oysa ki önümüzdeki günlerde 7 Ekimde Ak Parti kongresi yapılacak. Yerel seçimler öncesinde yapılacak olan AK Parti kongresinde seçilecek yeni ekip partiyi yerel seçimlere taşıyacak. AK Partinin şansı Erdoğan’ın liderliği. Altılı masadakilerin şanssızlığıda sadece genel başkan olmaları.

Seven sevmeyen her kesimin siyasi arenada kabul ettiği Erdoğan’ın girdiği her seçimi kazanan güçlü bir lider olması. Bu durum AK Partinin içindeki statükoyu da korumaktadır.

CHP’de İmamoğlu öncülüğünde “değişim” tartışmaları başladı. Parti içinden kopmalar yaşandı, faturanın tamamı Kılıçdaroğlu adına kesildi. Peki bu durum neye yaradı?

Bırakın değişimi, yeniliği mevcut statüko bile korunamadı. Başarısız olarak nitelendirilen Kılıçdaroğlu’nun kurultayın kazananı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Özgür Özel’in adaylığının pekte bir anlamının olmadığını partililerde biliyor kendisi de, hatta onaylanan tek bir hal var oda ikinci adam olduğu asla genel başkan olma vasıflarına sahip olamadığı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.226 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar