Sağ ve muhafazakar seçmen CHP'ye kayıyor

Son yerel seçimlerde AK Parti seçimin kaybedeni oldu. Şu anki süreçte mevcut ekonomi programı devam ettikçe bir yükselişin söz konusu değildir. Siyasi dengenin fabrika ayarlarına dönmesi imkânsız değil fakat...

Son yerel seçimlerde AK Parti seçimin kaybedeni oldu. Şu anki süreçte mevcut ekonomi programı devam ettikçe bir yükselişin söz konusu değildir. Siyasi dengenin fabrika ayarlarına dönmesi imkânsız değil fakat oldukça zor görünüyor.


Kutuplaşma atmosferi de AK Parti’nin seçim kaybetmesindeki diğer bir etkendir.


Her ne kadar seçim sonrası CHP ile kurulan “normalleşme” diyaloğu olsa da, hatta 18 yıl sonra CHP’ne iadei ziyaret yapılsa da yerel seçim sonrası Türkiye’de siyasetin bir dengede tutulması gerektiğini vatandaşta siyasi otoritelerde gördüler.

Siyasetin dengede tutulması, dengelenmesi AK Parti açısından oldukça önemlidir. Çünkü büyük başarı elde eden CHP’nde 21 yıllık bir siyasi arzu var, uzunca bir süredir baskılanan bu arzu CHP’ni sert muhalefet yapması için tetikleyebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devletin duruşuna yapılan alçak misilleme 24 Ekim 2024 | 4.843 Okunma Devlet aklıyla soruyor 23 Ekim 2024 | 12.097 Okunma Kilise hizmetkarı vatansız olarak öldü 22 Ekim 2024 | 8.259 Okunma Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır 21 Ekim 2024 | 6.472 Okunma Zihinlere suikast yapıldı 18 Ekim 2024 | 6.355 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar