Netenyahu haykırdı

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar bir haftadır aralıksız devam ediyor. Can kayıpları hızla artıyor. İsrail Gazze'ye ağır abluka ve bombardıman uyguluyor.Batının ve ABD Başkanı Biden'ın...

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar bir haftadır aralıksız devam ediyor. Can kayıpları hızla artıyor. İsrail Gazze'ye ağır abluka ve bombardıman uyguluyor.

Batının ve ABD Başkanı Biden'ın koşulsuz desteğiyle İsrail kara harekatına hazırlanıyor. Gazze’de güvenlik duvarı kurup yaklaşan herkesi vuracağını bağıra bağıra haykırıyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor İsrail.

Türkiye, Hamas ile irtibata geçip İsrailli sivillerin serbest bırakılmasını isterken, İsrail Bakanı Katz, "rehineler bırakılmadığı sürece Gazze'ye elektrik ve su vermeyeceğiz" açıklaması yaptı. İnsani yardımı reddetti.

İsrail kendi sivil halkını bile önemsemeyerek , ağır abluka sürecinde direnerek "orantısız güçte " ısrar ediyor.

BM abluka altındaki Gazze halkının enerji kaynaklarının kesilmesi, aç bırakılmasının savaş suçu ve insanlık suçu olduğunu ifade etti. Fakat ABD ve Batı ülkelerinin tavrı; katliamı, soy kırımı ve insan hakları ihlalini destekler nitelikte.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın dün İsrail'de Başbakan Netanyahu  ile görüşmesinde İsrail'in "savunma hakkını nasıl kullandığının önemli" olduğunu kendisinin de bir Yahudi olarak var olan duruma açıktan destek vermesinin yanın da Biden'ın "savaşın kuralları vardır" ifadesi anlamını yitirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.283 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar